Dieuwertje trekt zich niets aan van pietendiscussie

Foto: Fred de GrootDieuwertje Blok trekt zich niets aan van de discussie die er gaande is over zwarte piet. Dat vertelt de presentatrice in Veronica Magazine. Haar Sinterklaasjournaal blijft trouw aan de traditie van donker gekleurde hulpjes van Sinterklaas. “Wij maken het Sinterklaasjournaal zoals altijd. Los van politiek en volwassen discussie. Kinderen worden zonder vooroordeel geboren. Zonder idee van kleur en verschillen. Dat stoppen volwassenen erin“, vertelt ze.

Inmiddels lopen er in het land ook anders gekleurde pieten rond. “Eigenlijk liepen wij al voor, want we hebben al eens een jaar gehad waarin de Pakjesboot onder een regenboog door was gevaren en daardoor ook groene en rode pieten had.

Regenbogen komen weleens vaker voor. Wie weet gebeurt zoiets nog eens.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen