Anniek Pheifer kan zichzelf niet aanzien

Anniek Pheifer vindt het lastig om zichzelf terug te zien in de dramaserie De Prooi, elke zaterdagavond te zien op Nederland 2. Dat vertelt de actrice in Mikro Gids. Pheifer wordt er onzeker van. “Ik vind het verschrikkelijk om mezelf terug te zien. Ik kan niet naar mezelf kijken. Ik ben dan eigenlijk altijd op de verkeerde dingen aan het letten. Of ik rimpels op mijn voorhoofd heb, of ik trek met mijn mond, of ik er dik en ongezond uitzie. Allemaal dingen die er eigenlijk niet toe doen.”

Maar ook dingen die er wel te doen. “Speel ik te groot of juist veel te subtiel, komt het wel geloofwaardig over? Ik ben heel kritisch op mezelf.”

Toch went het volgens Pheifer wel. “Soms is het zo, en dat had ik bij De Prooi ook: naarmate de serie vordert neemt de afkeer af. Bij aflevering drie was ik blijkbaar aan mijn eigen spel gewend en toen ging het wel.

Trots is Pheifer nooit. “Het is nooit zo dat ik met een zelfgenoegzaam gevoel naar scènes zit te kijken waarin ik zelf speel. De onzekerheid die ik voel voor mijn werk is eigenlijk niet zo bijzonder, hoor. Veel acteurs hebben dat.

Het hoort er schijnbaar bij. Je staat toch als jezelf op dat toneel of voor die camera en je kunt je nergens achter verschuilen.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen