Albert Verlinde vindt AVROTROS fout bezig

Foto: RTLAlbert Verlinde vindt dat de AVROTROS min of meer reclame maakt voor het concert dat Ilse DeLange en Waylon volgend jaar geven in het FC Twente-stadion. Dat zei de showkenner gisteren in RTL Boulevard. DeLange en Waylon gaan als The Common Linnets naar het Eurovisie Songfestival. In een promofilmpje verwijst AVROTROS ook naar hun concert. “Ik vind het fantastisch, maar ik vind wel dat er vandaag een beetje een commercieel sausje overheen hangt.

Verlinde vraagt zich af of de AVROTROS daaraan mee moet werken. “Daarvan denk ik: moet je nou als publieke omroep met onze belastingcenten een soort van campagne gaan maken waarvan je het stadion van FC Twente gaat zitten vullen op 21 juni? Ik denk echt dat dat problemen gaat opleveren.”

Hij trok gelijk aan de bel bij het Commissariaat voor de Media. “We hebben het Commissariaat voor de Media al gebeld, maar die zeggen pas achteraf te checken. Dat is denk ik ook de reden dat de Publieke Omroep veel boetes krijgt.”

De showkenner verwacht een boete. “Die promotie zit er aan vast. Dat kan niet anders. Bij Anouk kwam er ook een album uit, maar dat is haar core business. Dat doet ze altijd. Hier wordt een duo speciaal gelanceerd met een album erachteraan.”

Ik vind het eerlijk gezegd heel bedenkelijk.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen