‘Über gay’ in televisieversie Intouchables op RTL 5

Foto: RTLEen spannende avond voor Ewout Genemans, want op het meest begeerde tijdslot van RTL 5 – direct na kijkcijferhit Expeditie Robinson – begint vanavond zijn nieuwste productie Het Zal Me Een Rotzorg Zijn. Deze nieuwe realityserie is gebaseerd op de hitfilm Intouchables uit 2012. “Het gegeven in deze film, het ontstaan van een hechte vriendschap tussen een verlamde zakenman en een verpleger uit een achterstandswijk, is de basis van het programma“, zo laat een RTL-zegsvrouw weten.

Elke week brengt Rotzorg een jongere met weinig toekomstperspectief in aanraking met een zorgbehoevende. “Aan het einde van de zorgperiode is de vraag: wil de jongere meer betekenis aan zijn of haar leven geven en nog langer buddy blijven?

In de eerste aflevering staan Mike en Silfred centraal. “Silfred is een werkloze über gay wiens leven bestaat uit feesten, zuipen en seks“, aldus RTL, die opmerkt dat hij niets met gehandicapten heeft. “Hij vindt ze vies en eng.

Mike is spastisch en zit daarom in een rolstoel. Toch heeft hij drie banen. “Mike is ook homoseksueel maar het is erg moeilijk voor hem om uit de kast te komen. Silfred zal Mike van top tot teen moeten verzorgen. Gaat dit hem lukken?”

Het Zal Me Een Rotzorg Zijn begint om 21.40 uur op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen