Lucille Werner: ‘RTL vond handicap geen issue’

Lucille Werner denkt niet dat je bij een commerciële omroep als RTL of SBS minder ver kan komen met een handicap dan bij de publieke omroep. Dat vertelt de presentatrice in Veronica Magazine. Werner, werkzaam voor de TROS, wordt gevraagd of Linda de Mol of Wendy van Dijk het met een handicap net zo ver zouden hebben geschopt als haar. “Het is wel een spannende gedachte. Als ze net als ik geboren zouden zijn met een handicap, was het waarschijnlijk wel een stuk moeilijker geweest.”

Dat heeft echter niet per se te maken met hun werkgever RTL 4, denkt Werner. “Ik heb zelf overigens ook bij RTL gewerkt, daar was het nooit een issue. Er is wél ooit gezegd door een programmamaker dat ik meer kansen zou krijgen bij de publieken dan bij de commerciëlen. Belachelijk.”

Door een zuurstoftekort bij haar geboorte heeft Werner een andere manier van lopen. Lang werd ze stilstaand achter de Lingo-desk gezet. “Maar je weet dat je ooit wel achter die desk vandaan komt, als je maar lang genoeg in dit vak zit.

Nu maakt ze steeds in beeld een loopje naar de kandidaten. “Het loopje naar het finaledecor is echt een enorm ding geweest. We kregen reacties van mensen die vonden dat ik in bescherming moest worden genomen. Er waren mensen die het maar niets vonden en mensen die het geweldig vonden.

En ik? Ik vind het nog steeds weleens lastig. Als ik weer eens de verkeerde schoenen heb gekozen bijvoorbeeld. Dan schuif ik de decorstukken wat dichter bij elkaar, zodat het geen vijf, maar drie stappen zijn.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen