‘Geer en Goor niet fulltime in AOW-huis’

Gerard Joling en Gordon hebben voor hun RTL 4-hit Effe Geen Cent Te Makken helemaal niet een maand onafgebroken in hun tv-huis in Amsterdam-Noord gelogeerd. Dat zeggen buurtbewoners in VARAgids. Buurtbewoonster Riet stelt dat de twee er echt niet elke avond sliepen. “Volgens mij waren ze er bijna nooit. Ik zag ze tenminste niet. Er gebeurden daar rare dingen. Was in de boom hangen omdat je geen wasrekje hebt, normale mensen doen dat niet“, vertelt de Amsterdamse.

Elly, die een paar huizen verderop woont, denkt ook dat niet alles echt is. “Ik dacht toen ik ze met vier volle tassen van de Plus zag lopen wel: ammehoele, hier wordt vals gespeeld! Vier volle tassen van de Plus, dan ben je echt niet van 600 euro per maand aan het leven.

Ze hield alles nauwlettend in de gaten. “Wij hielden het natuurlijk in de gaten, dat is logisch. Als we ze zagen kwamen we allemaal naar buiten. Dan mochten we niet door het beeld lopen.

Bert, die een straat verderop woont, vond de komst van Geer en Goor niet vervelend. “Het waren wel de eerste homo’s in de buurt. We hebben er verder geen last van gehad.

Toch vindt hij het thema van hun show, eenzame ouderen, wat overtrokken. Niet elke oudere is eenzaam, aldus Bert. “Dat heb ik die Gerard ook gezegd, tijdens dat afscheidsfeest dat ze gaven. Ik zei: luister vriend, niet iedere oudere is eenzaam. Hij luisterde wel, maar hij hoorde niets.

Hij reageerde niet. Prima, dacht ik, ga jij lekker door met bingoballetjes.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen