Albert begrijpt verhuizing DWDD niet

Albert Verlinde vindt het ongelooflijk dat de Publieke Omroep haar tv-hit De Wereld Draait Door in tijden van bezuinigingen verhuist van Nederland 3 naar 1. Dat zegt de showkenner in VARAgids. Onnodig, vindt Verlinde, die straks rechtstreeks concurreert met de VARA-hit. “DWDD gaat straks naar Nederland 1. Dan moet er op Net 3 weer een soap gemaakt worden. Terwijl het op dat tijdstip al dringen is om de gunst van de kijker. Weggegooid geld“, briest de RTL 4-ster.

Geldverspilling is volgens Verlinde niet goed te praten. “Temeer daar een eerder experiment met een dagelijkse soap ook niet succesvol verliep. Waarom in godsnaam die verhuizing?

De Publieke Omroep verspilt wel vaker geld, bijvoorbeeld met de nieuwe talkshow van Eva Jinek, aldus Verlinde. “En dat wordt dan ook nog door een buitenproducent gemaakt. Waarom? En nu is ze verhuisd naar zondagmiddag. Daar zitten al programma’s als Life 4 You, Kunststof TV et cetera.”

Jinek is volgens hem duur en overbodig. “Waarom zendt de publieke omroep op dat tijdstip niet de prachtige documentaires uit die nu vaak na twaalven te zien zijn?

En de NOS heeft voor veel geld de Tour de France weer voor jaren binnengehaald. Nou, schiet mij maar lek. Dat kan bij elke commerciële zender worden uitgezonden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen