SBS 6 wilde eigenlijk vader Roelvink voor jungleshow

Dries Roelvink is net als zijn zoon Dave gevraagd om mee te doen aan het nieuwe programma Welkom bij de Kamara’s, maar zag het in tegenstelling tot zijn zoon niet zitten. Dat vertelt de zanger in weekblad Privé. Het tv-station stelde de show voor als Jungle VIPS, een show waarin BN’ers bij inheemse stammen zouden leven. “Jazeker, ik was er ook in eerste instantie voor gevraagd. Maar zie je het al voor je? Ik bij een Afrikaanse stam en de hele dag maar zoeken naar mijn gel!

Roelvink zei dan ook ‘nee’. “Ik had geweigerd. Ik heb mijn eigen vaste rituelen: een bodymilk op mijn huid, een crèmetje en gel in mijn haar. Dat kon daar allemaal niet. Na twee dagen was ik al weggevlucht. Zet mij in de bushbush, zonder winkels en gezellige restaurants, en je ziet pure ellende.”

Met een simpel ‘nee’ kwam Roelvink echter niet weg. “Dave heeft geprobeerd mij over de streep te trekken. Maar na drie pogingen gaf hij op.”

Uiteindelijk bleek het programma een verborgen cameragrap, met stamleden die eigenlijk gewoon Nederlandse acteurs zijn. “Dave deed mee aan alles en had niet door dat hij in de maling werd genomen. Hij zei later wel meteen: ‘Pa, wees blij dat je niet mee bent gegaan!’

Boos zoals Adam Curry, de vader van kandidate Christina Curry die riep producent Reinout Oerlemans te willen slaan, is hij niet. “Dave kwam terug uit Afrika en vertelde mij het hele verhaal. Lachen toch! Adam reageert zwaar overdreven. Je kunt zoiets niet zomaar roepen, vind ik.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen