SBS 6 haalt grap uit met BN’ers in jungle

Een groep BN’ers dacht tijdens de opnames van de ‘realityshow’ Jungle Vips voor SBS 6 tussen een authentieke inheemse stam in Namibië te vertoeven, maar in werkelijkheid werden zij daar gefopt door een zestal acteurs. Dat heeft de zender laten weten. Nu duidelijk is dat het allemaal om een grap ging, is Jungle Vips omgedoopt tot Welkom bij de Kamara’s. De titel verwijst naar de stam die zij bezochten: de Damara’s. Naast de zes acteurs, was de rest van de stam wel ‘echt’. 

De BN’ers zijn gevraagd deel te nemen aan de gewoonten en rituelen van de ‘Kamara’-stam. De gebruiken komen uit het leven van de echte stam: geiten hoeden, de dagelijkse voeding en de manier van slapen. “De rituelen zijn echter allemaal verzonnen, wat vaak leidt tot bijzonder komische situaties“, aldus SBS.

De kijker krijgt het verhaal te zien vanuit verschillende perspectieven: vanuit de BN’ers, vanuit de echte stam én vanuit de acteurs. “De BN’ers hebben schitterende ervaringen opgedaan in Namibië, met (echte) olifanten, overweldigende natuur en bijzondere momenten met de stam.”

Enerzijds hebben de BN’ers gedurende hun verblijf geleefd op de manier zoals de Damara-stam al eeuwenlang leeft in Noord-Namibië. “Anderzijds hebben de Nederlandse acteurs van de stam er met hun improvisatietalent voor gezorgd dat hun avontuur nóg gedenkwaardiger wordt dan van tevoren gedacht.”

De BN’ers die meededen zijn Christina Curry, Dick Jol, Irene Van Der Laar, Johannes Rypma, Dave Roelvink, Mariska van Kolck, Semmy Schilt, Sylvia Geersen en Janice.

Welkom bij de Kamara’s fleurt vanaf 26 oktober de zaterdagavond van SBS 6 op. Het programma zal steeds na Verliefd op Ibiza de serie te zien zijn.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen