‘RTL Late Night niet spannend genoeg’

Geplaatst op za 28 sep 2013 om 11:16

Het programma RTL Late Night van Humberto Tan is niet spannend genoeg, omdat hij allemansvriend wil zijn. Dat zei tv-recensent Jean Pierre Geelen gisteren in de media-uitzending van De Wereld Draait Door, waarin de RTL 4-talkshow uitgebreid werd besproken. Geelen is niet enthousiast. “Het is niet spannend genoeg. Ik denk dat dat in de kern door de presentator komt. Hij wil te aardig zijn en daardoor worden de gesprekken die hij voert eigenlijk nooit spannend.

Geelen is nog niet overtuigd. “Ik begon er met goede moed aan, maar ik dreig toch vaak tegen het eerste reclameblok – dat tegen de tijd zit dat Pauw & Witteman gaan uitzenden – over te schakelen.

Het is vlees noch vis, vindt hij. “De moeilijkheid vind ik dat het op twee gedachten hinkt. Enerzijds willen ze een concurrent zijn van Pauw & Witteman en gaan ze Syrië bespreken, maar dat doen ze met Frans Bauer. Dat is de RTL Boulevard-kant die erin zit. Ze zijn heel erg het thuishonk voor de RTL-sterren. Dat laatste irriteert mij.”

Hij houdt zijn hart vast. “Ik houd mijn hart vast. Het contract met het Americain Hotel loopt tot en met eind december en de commerciële omroep heeft over het algemeen niet zo’n lange adem. Daar zou wel een kantelpuntje kunnen liggen.

Tv-recensent Hans Beerekamp van het NRC had precies het omgekeerde. “Ik begon heel negatief. Ik dacht: hij heeft dat niet in de vingers. Maar ik begin langzaam te ontdekken dat je van je fouten kunt leren. Ik weet niet of jij je de eerste week van De Wereld Draait Door kunt herinneren, maar dat was ook niet best.

Het had een gouden zet geweest, als Eva Jinek wél ‘ja’ had gezegd tegen het voorstel om een duo te vormen met Tan, vindt Beerekamp. “Stel dat dat wel door was gegaan, dan was Pauw & Witteman denk ik snel weggeweest. De combinatie Tan en Jinek… Ze zouden zijn weggevaagd.
49 Reacties op “‘RTL Late Night niet spannend genoeg’”


 1. Anoniem

  Oh zaten die 2 ouwe lullen weer in de’media uitzending’ haha, dat is toch genant, zet daar iemand jong en fris neer die echt een kijk hebben op de mediawereld van NU

 2. Hans

  RTL Late Night zal de laatste uitzending in december hebben en dan wordt de stekker eruit getrokken.
  Dat staat als zo goed als vast.
  Jammer, het was een leuk idee, maar uiteindelijk toch gekozen voor een verkeerd productie-team en niet de juiste presentator.

 3. Anoniem

  vond de tafel van gisteren erg leuk en onderhoudend… misschien iets te veel; Irene Moors kwam in 5 minuten vertellen over 25 bestaan op commerciele zender… niet echt boeiend. wel de interactie tussen de andere gasten was goed. vader en zoon Schneijder, Ruben Nicolai over zijn nieuwe show, Monique Hendricx over Penoza 3 en Sasha de Boer over fotografie…

 4. sue

  Ik vind het steeds beter worden en dat JP Geelen het niet spannend vindt, vindt hij iets leuk, spannend, goed wat bij de commerciële omroepen wordt uitgezonden?
  Hoe verzuurd kan iemand zijn?!

  Jammer dat niemand dit programma een kans geeft. Ik zou RTL prijzen als ze het doorzetten!

 5. Alex

  Ik ben het wel eens met het feit dat het teveel een thuishonk is voor de RTL-sterren en BN’ ers in het algemeen.

  Ik snap dat het een ” lichte” talkshow moet zijn, maar het is niet de bedoeling om iedere dag een blik BN’ers open te trekken.

 6. nathalie

  Ik kijk bijna elke avond maar vind eigenlijk dat er soms te veel gasten aan tafel zitten.
  Laatst zaten er 5 aan tafel, programma duurt zonder de reclame 40 minuten, elke gast komt hooguit 5 minuten aan het woord.
  Jammer.
  Het zou beter zijn met niet meer dan 3 gasten.

 7. Mjo

  Beiden heren (Jean Pierre Geelen en Hans Beerekamp ) hadden wel een punt vond ik. Ik heb de (media)uitzending van DWDD gezien en had eerlijk gezegd van deze 2 heren meer kritiek verwacht, hun columns kennende. Ik vond hun opmerkingen best opbouwend.

  @Hans jij zegt dat het eind december, einde oefening is voor RTL Late Night, jij gaat er vanuit, volgens mij, verwijzend naar de opmerking gisteren aan de DWDD tafel, van Jean Pierre Geelen die zei dat het contract met de huidige locatie dan afloopt. Nou ik denk dat dus niet, einde verhaal van RTL Late Night , wel zal op dat moment een evaluatie moment komt of moet komen. Hoe doen we het in 2014 anders en vooral beter. Ze zouden met name eens moeten luisteren naar de (opbouwende) opmerkingen van o.a. beide heren gisterenavond.

 8. Paul

  Late Night groeit met de dag en gaat een gouden toekomst tegemoet!

 9. Herman

  Het is voor het grootste gedeelte alleen een promotor van RTL sterren met RTL programma’s. En dat wekt de irritatie op bij heel veel mensen.
  Daardoor kan RTL nooit verwachten dat het programma voor vol wordt aangezien.
  En blijf erbij Humberto Tan is veel te licht om zo’n programma te dragen, en zelfs als je het de tijd geeft zal hij geen geschikte presentator hier voor zijn

 10. Bets

  Als Humberto iets kritischer wordt en ze nodigen niet alleen maar RTL sterren uit maar ook van de publieke en de SBS groep kan dit echt een waardige opvolger worden van Barend en van Dorp.

 11. parker

  IK vind het heel jammer dat ze voor een copie van P&W hebben gekozen, er had zoveel meer ingezeten ,als je het toch zoekt in de showbizz kies dan voor een lossere opstelling dan past de student er ook beter in,het kan ook BV op prime time met als voorbeelden: Mies,Sonja,Willem o Duys en Joost en Joosten.
  Tan pakt me niet ,hij wil frivool doen gekleed als dressman ergens klopt het niet,een nieuwslezer op de verkeerde plek.

 12. Anoniem

  We kunnen er niet omheen: DWDD is definitief de beste talkshow en laat iedereen, zowel publiek als commercieel, achter zich. Gefeliciteerd, Matthijs. Worth every penny.

 13. Hank B.M.

  Of DWDD definitief de beste talkshow is weet ik niet maar persoonlijk vind ik van wel. Ik sla dan ook geen uitzending over.

 14. Mazzel

  @ Hans: wat een gelul. Geef dit programma kans on te groeien
  Dat zal RTL ook doen. Dit gaat echt niet in december van zender!

 15. Lichtpuntje

  Heerlijke talkshow is RTL LN aan het worden.
  Lekker gebabbel en leuke interactie tussen de gasten. Zitten niet als dooie vogeltjes te wachten op hun beurt, prima.

  Zo’n zure Volkskrant brabbelaar geeft zijn, eigen onbelangrijke mening, dus zal het wel zo zijn, denken alle volkskrant lezers.
  Bij onze NRC recensent stond ik perplex. Veel te positief over de CO, toch?
  Dit kan echt niet meer hoor, haha.

 16. Elvis

  @lichtpuntje Die zure (origineel hoor) Volkskrant brabbelaar wordt er voor betaald om zijn mening te geven…En hij drukt precies waar het pijn doet. Het was niks, het is niks en het wordt ook niks.

 17. Markie Mark

  Onmiddelijk stopzetten die show, zonde van ons reclamegeld.
  De verblijfsvergunning van Tan per direkt intrekken en Tan uitwijzen
  naar Paramaribo.
  Deze show is toch helemaal niks ..wat zeg ik 3x niks
  En kom nou niet met vrijdagavond keken meer dan 1 miljoen mensen.
  Van die 1 miljoen liggen er 750.000 gewoon te pitten op de bank.
  Die zijn tijdens dat geweldige (kuch kuch) programma daarvoor
  al ingedoezeld.
  Maandag op naar de 200.000 kijkers Tan.

 18. Markie Mark

  Onmiddelijk stopzetten die show, zonde van ons reclamegeld.
  De verblijfsvergunning van Tan per direkt intrekken en Tan uitwijzen
  naar Paramaribo.
  Deze show is toch helemaal niks ..wat zeg ik 3x niks
  En kom nou niet met vrijdagavond keken meer dan 1 miljoen mensen.
  Van die 1 miljoen liggen er 750.000 gewoon te pitten op de bank.
  Die zijn tijdens dat geweldige (kuch kuch) programma daarvoor
  al ingedoezeld.
  Maandag op naar de 200.000 kijkers Tan.
  12121212

 19. Dikke Jopie

  @Kwarkie Kwark

  Vrijdag keken er 1.021.000 mensen.

 20. Tina

  Mediacourant doet weer aan stemmingmakerij. Nu wel dwdd citeren, vooral negatief, maar de grote positieve recensie van beerekamp in NRC en ook 1 in HP de tijd niet vermelden. Bah. Naar. RTL LN is een programma in ontwikkeling en scoort erg goed voor de tijd dat het te zien is. Dat konden BVD, dwdd lang niet zeggen, die hadden daar jaren voor nodig. Weet zeker dat het programma doorgaat, contract met Americain of niet. Ze zouden wel gek zijn bij RTL om te stoppen. Een voorbeeld : shownieuws is nergens meer sinds RTL late night er is. En in doelgroep verliezen hart v ned en p en w regelmatig van RTL LN. Kortom : ga zo door.

 21. Pietpiet

  Ik vind Jean Pierre niet spannend.

 22. Rogier, Amsterdam

  Volledig eens met Jean-Pierre Geelen; Humberto is te aardig (niet kritisch genoeg) en RTLLN heeft geen duidelijke doelgroep voor ogen (de ene keer zijn het pittige politieke gesprekken en de andere keer lijkt het een soort RTL Boulevard). Bovendien neem je RTLLN niet serieus als je de indruk krijgt dat er regelmatig RTL-programma’s gepromoot worden.

 23. Jan

  @Dikke Jopie: de kijkcijfers van RTL Late Night kunnen op vrijdag niet serieus worden genomen, want as maandag zakken die kijkcijfers weer in als een pudding.
  Ik denk ook dat RTL late Night december gaat stoppen.
  Ben benieuwd wat Humberto Tan dan gaat doen. Weer RTL Boulevard? Hij moet wel wat doen, want volgens mij hebben ze veel geld voor hem betaald.

 24. Dikke Jopie

  Het waren er toch echt SERIEUS 1.021.000, jaloerse Jan.

 25. Huiskamer

  Echt een Boulevard Late show. Met hetzelfde blik BN-ertjes, ingeblikte reclame voor hun programma’s, geforceerd leuk doen en door de strot heen geduwd.
  Mensen trappen er niet in en zij die kijken zijn óf Boulevard-kijkers of RTL-“hangers”.

 26. Jan

  @Dikke Jopie: Of jij kunt het niet lezen of begrijpen, zucht.
  Ze hadden ruim 1 miljoen kijkers ja, puur te danken aan een sterke lead-in!
  Zonder lead-in scoort het programma niet.

  That’s all.
  Tjonge….
  Dit is een vrij land, je mag RTL Late Night toch niets vinden?
  Nou, ik vind het niets en denk dat het ook niets wordt.

 27. mediaprak

  Een talkshow van ma t/m don. en op vrijdag een ” vd Vorst ziet sterren” scoort mi beter,

  RTLLightNight gaat in dec op sintervakantie en als ze terugkomen zeker niet vanuit American.

 28. Dikke Jopie

  Ik lees en begrijp het volledig. Beweren dat de kijkcijfers niet serieus te nemen zijn is gewoon onzin. Als je nou zegt dat de cijfers enkel en alleen te danken zijn aan een sterke lead-in en het programma zelf niet sterk genoeg is om dat te halen, oké. Maar dat de kijkcijfers daarom niet serieus te nemen zijn is je reinste flauwekul.

 29. Mira

  Het toverwoord van deze tijd: ‘(niet) spannend’. Ha! Kan het vager?

 30. limburg

  hoi mira hamster waar is je zus martha?

 31. John

  Sue, dat is niet verzuurd, het is de waarheid. Humberto blijft maar oppervlakkig en stelt geen vragen die zijn betrokkenheid laten zien. Een kritische houding heeft hij niet. Dat komt, denk ik, door zijn sportachtergrond; sportjournalisten zijn geen echte journalisten. Kom op, Humberto, wees eens kritisch. Na het eerste blok zap ik naar P&W. Dat we hem de tijd moeten geven, dat ben ik met velen eens. Misschien wordt het nog eens wat.

 32. Paul

  Ik vind er niets aan. Geklets zonder diepgang. En inderdaad totaal geen spanning. Tegelijkertijd ook niet gezellig. Kortom: zonde van je tijd deze niets-tv.

 33. Sjaak

  RTL Late Night is gewoon een promotietool voor alle RTL-programma’s ensterren.
  Niets meer of minder. Dus RTL Boulevard Laat. Niet erg origineel

 34. dunne jopie

  Ik waarom word ik vast gehouden?

 35. boef

  Echte lowlifes hier….wat ben je toch een sneu figuur als je hier dagelijks
  gaat zeiken over kijkcijfers op MC wat het afvoerputje van internet en de maatschappij is.
  Jullie ouders zullen trots zijn zeg…dagelijks bezigheid het afzeiken en beledigen
  van mensen die WEL WERKEN!!!

 36. Marc

  Ze moeten daar nog wel een keuze maken. Ze zijn ook nog duidelijk zoekend. Ik merk wel dat op vrijdag het aantal gasten uit de amusementswereld groot is. Terwijl er vanaf maandag weer overgegaan wordt door een soort semi-P&W format. Ik denk dat je wel een keuze moet maken. Of je gaat serieus en loopt dan teveel het risico om op P&W te lijken, of je zoekt het meer in de entertainment hoek. Ik denk dat dit laatste het meest bij RTL 4 past en ook bij hun kijkersprofiel. Barend en Van Dorp deden een serieuze talkshow ala P&W op RTL 4 jaren geleden, maar toen was er nog geen alternatief. Andere tijden dus. Kortom: keuzes maken en je daar aan vast houden een aantal weken, en niet gaan zwalken zoals nu nog steeds gedaan wordt.

 37. John

  Uitz etten die zw art wer ker .
  Hij neemt een baantje van Nederlanders in beslag
  Ik ga de I.N.D een mail sturen

 38. John

  TEST

 39. Ha Ha

  Zet die man toch het land uit, Dit programma kan toch beter
  door een autochtoon gepresenteerd worden

 40. max

  Die Humberto heeft op BNR voor mij ook lang de ochtendshow verknalt. Ik ben blij dat hij nu op Late night zit :-)!

 41. MK

  @Sjaak

  Onzin. Gisteren zijn er twee programma’s van de publieke omroep besproken. Penoza en R.UB.E.N.

 42. Mike

  Ze kunnen beter de uitzendingen per dag thematiseren, coals dwdd dat Ook doet met de media uitzending of herkenbaar met Nico dijkshoorn. Je weet als kijker waar je aan toe bent. Dus op vrijdag een luchtige amusement aflevering kan prima naast 4 serieuzere avonden bestaan.

 43. Frits

  Is echt een dom rtl programma, niks aan.

  RTL vind zich de meester der zenders, wordt daar erg duidelijk gemaakt.

  Humberto heeft het niet, terug naar land van herkomst man, met je baby face en c&a pak.

  En bij elk programma maar vooraf rtl plakken, rtl nieuws, rtl boulevard, rtl wonen, rtl klussen, rtl enz bah.

  Triest was de zaterdag avond weer, wat een tv zeg, en een niveau.

 44. Robert W.

  Kijk je lekker ff naar wat anders, dan hoef je ook niet zo’n domme opmerkingen te maken. Alsof jij het beter kunt.

 45. Robert W.

  Sorry mensen van mijn bovenstaande opmerking.
  Ik was nog niet helemaal nuchter vanmorgen.
  De show is inderdaad bagger en als ik naar de kijkcijfers kijk
  zijn veel mensen ook deze mening toebedeeld.
  Nogmaals mijn excuses voor mijn domme opmerking hierboven.
  Ik was een beetje dom

 46. Django

  Hebben die zogenaamde tv critici geen tijd om naar de tandarts te gaan.
  Dat kan toch echt niet met zo’n heroinebekkie op tv.

 47. olaf

  Dat zou betekenen dat jinek die oude pik zo inruilt voor een jonge donkere pik ,Slordig!

 48. Michael

  Hij is geen goede spreker. Hij praat te snel, en slikt woorden in. En die jongen die er steeds tussen komt, mag er ook wel uit wat mij betreft.

 49. Rene

  Wat een waardeloose reactie over het proefverlof van Folkert van der G. Peter R de Vries vindt het normaal dat hij met proefverlof mag. Wat mij betreft ruilen wij deze klootzak met de Greenpeace activisten die vast zitten in Rusland en sturen we hem naar 1 van die beruchte kampen. Ook totaal geen geen relevante discussie aan tafel. Beertje was het er wel allemaal mee eens; wat een flutland…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.