‘RTL Late Night niet spannend genoeg’

Het programma RTL Late Night van Humberto Tan is niet spannend genoeg, omdat hij allemansvriend wil zijn. Dat zei tv-recensent Jean Pierre Geelen gisteren in de media-uitzending van De Wereld Draait Door, waarin de RTL 4-talkshow uitgebreid werd besproken. Geelen is niet enthousiast. “Het is niet spannend genoeg. Ik denk dat dat in de kern door de presentator komt. Hij wil te aardig zijn en daardoor worden de gesprekken die hij voert eigenlijk nooit spannend.

Geelen is nog niet overtuigd. “Ik begon er met goede moed aan, maar ik dreig toch vaak tegen het eerste reclameblok – dat tegen de tijd zit dat Pauw & Witteman gaan uitzenden – over te schakelen.

Het is vlees noch vis, vindt hij. “De moeilijkheid vind ik dat het op twee gedachten hinkt. Enerzijds willen ze een concurrent zijn van Pauw & Witteman en gaan ze Syrië bespreken, maar dat doen ze met Frans Bauer. Dat is de RTL Boulevard-kant die erin zit. Ze zijn heel erg het thuishonk voor de RTL-sterren. Dat laatste irriteert mij.”

Hij houdt zijn hart vast. “Ik houd mijn hart vast. Het contract met het Americain Hotel loopt tot en met eind december en de commerciële omroep heeft over het algemeen niet zo’n lange adem. Daar zou wel een kantelpuntje kunnen liggen.

Tv-recensent Hans Beerekamp van het NRC had precies het omgekeerde. “Ik begon heel negatief. Ik dacht: hij heeft dat niet in de vingers. Maar ik begin langzaam te ontdekken dat je van je fouten kunt leren. Ik weet niet of jij je de eerste week van De Wereld Draait Door kunt herinneren, maar dat was ook niet best.

Het had een gouden zet geweest, als Eva Jinek wél ‘ja’ had gezegd tegen het voorstel om een duo te vormen met Tan, vindt Beerekamp. “Stel dat dat wel door was gegaan, dan was Pauw & Witteman denk ik snel weggeweest. De combinatie Tan en Jinek… Ze zouden zijn weggevaagd.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen