RTL 5 blij met recordcijfers Expeditie Robinson

RTL 5 is bijzonder verheugd met de hoge kijkcijfers van Expeditie Robinson op donderdagavond. Dat laat het tv-station blijken in een persbericht. Met 1,4 miljoen kijkers had Expeditie Robinson haar meest bekeken aflevering sinds 2004, toen de realityshow nog bij Net5 te zien was. “Nog nooit keken er zoveel mensen naar Expeditie Robinson“, stelt RTL. “Gisteren stemden maar liefst 1.403.000 mensen naar het survivalprogramma en dat is een absoluut kijkcijferrecord!

Het programma eindigde op de derde plaats in de kijkcijfertop, na het NOS Journaal en Goede Tijden, Slechte Tijden. “In de core doelgroep van de zender was het aandeel 29,2 procent en in de brede doelgroep 20-49 jaar werd een hoogterecord van deze reeks behaald met 26,9 procent.”

In de uitzending moest Everon Jackson Hooi de expeditie definitief verlaten nadat hij een eliminatieproef had verloren van Zimra Geurts. Bij de eilandenraad stemde het nieuw gevormde team Kamp Zuid, geheel onverwachts, Geraldine Kemper naar huis.

Naast Expeditie Robinson scoren ook de andere RTL 5-programma’s erg goed, aldus een zegsvrouw. Ze roemt onder meer de scores van So You Think You Can Dance, Holland’s Next Top Model, Samantha En Michael Willen Rust In De Tent en Zon Zuipen Ziekenhuis.

Tenslotte weet de kijker ook de vooravond goed te waarderen met Tattoo Stories, Even Krap Bij Kas en 112 Ooggetuige.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen