Paul de Leeuw sluit overstap naar RTL 4 niet uit

Foto: VARAPaul de Leeuw, die niet meer onder vast contract staat bij de VARA, sluit een exclusief contract bij RTL 4 niet uit. Dat vertelde de presentator gisteren in RTL Boulevard. De Leeuw heeft gepraat met RTL-baas Erland Galjaard, maar een vast contract is nog niet aan de orde. “Dat weet ik echt niet. Dan gaan we hier weer staan bij het meertje en dan heb ik het waarschijnlijk gekocht, dit meertje. Ik moet wel zeggen dat ik met Erland een paar gesprekken heb gehad en dat wel heel grappig vind.” 

De gesprekken met Galjaard bevielen hem goed. “Dat vind ik leuk en spannend. Als ik over drie maanden opeens een vast contract bij wat voor omroep ook heb, dan kom ik hier terug en zeg ik: ik heb de hele boel aan elkaar gelogen.”

Nu De Leeuw op projectbasis werkt bij de VARA, mag hij ook voor andere omroepen aan de slag. Zo zit hij nu elke zaterdag in Wie Ben Ik? op RTL 4. “Ik ben niet een soort mediahoer van Hilversum aan het worden. Nou… Dat zit er toch wel aan te komen, ha ha.

Een ander voordeel is dat De Leeuw niet hoeft te voldoen aan de Balkenendenorm. “Ik ben wel blij dat ik niet meer bij die grote groep hoor. Die Balkenendenorm gaat aan mijn neus voorbij. Ik vind nog steeds dat daar absurd op wordt gereageerd. Ik wil het daar ook bij laten, want alles wat je zegt, wordt verkeerd uitgelegd. Ik heb er in elk geval niets meer mee te maken nu.

Wie Ben Ik? bevalt hem goed. “Het is natuurlijk wel spannend, omdat je op zaterdag altijd op Nederland 1 zat. Het is wel raar, maar wel leuk. Ik vraag me af of mensen na vier weken denken: wat een fanatieke eikel is dat zeg. Ik zat zelf te kijken en dacht: jezus man, het is geen oorlog, het is een spelletje. Maar ik wil winnen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen