Joop begrijpt dat John SBS voor zichzelf wil

Joop van den Ende begrijpt dat zijn vroegere compagnon John de Mol graag SBS voor zichzelf wil hebben. Dat zei hij gisteren in RTL Late Night. De Mol wil het liefst mede-aandeelhouder Sanoma uitkopen bij SBS. “Ik begrijp dat van John“, aldus Van den Ende. “We hebben Endemol opgebouwd en het probleem dat we hadden is dat we in Nederland geen zender hadden. Als je een eigen zender hebt dan bepaal je zelf wat daar op komt. Nu moet hij  rekening houden met aandeelhouders.”

Volgens Van den Ende heeft hij regelmatig contact met De Mol over dit soort zaken. “We praten met elkaar. Ik vind het altijd leuk om met John te praten.

Hij prijst De Mol. “Als je in Amerika over John de Mol praat in het televisievak, dan is het the king. Beter bestaat er niet. John geldt in de hele wereld als een van de grootste producers. Dat is ook juist, want hij heeft televisie veranderd.”

Dat doet hij nu weer met The Voice of Holland, aldus Van den Ende. “Natuurlijk zijn er veel talentenjachten en je zou kunnen zeggen dat ze op elkaar lijken, maar The Voice is in alle vormen beter.”

Het is een van de weinige amusementsprogramma’s waar ik samen met mijn vrouw op de bank graag even naar kijken.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen