Derk Bolt kijkt nooit RTL of SBS

Foto: Daniel AshesDerk Bolt kijkt nooit naar programma’s van RTL of SBS. Dat vertelt de man van kijkcijferhit Spoorloos in Mikro Gids. Bolt vindt dat de commerciële televisie geen aantrekkelijk aanbod heeft. Hij vindt het televisie zonder diepgang. “Ik kijk nooit naar RTL of SBS 6. Niet uit principe, maar ik heb er nog nóóit één programma gezien dat mij aantrekt. Ik heb gewoon niks met dansende en van planken springende bekende Nederlanders. Het interesseert mij geen reet, excusez le mot, geen reet.

De tv-maker houdt sowieso niet van amusement. “Vroeger had je Een van de Acht, dat keek ik niet. Tegenwoordig heb je op de zaterdagavond niet Mies maar Linda met Ik Hou Van Holland. Nou daar kijk ik ook niet naar.”

Het liefst kijkt Bolt naar actualiteiten. “’s Morgens kies ik ongezien voor Jan de Hoop. O ja, dat is wel van RTL. Jan is een vrolijk opgeruimde, schalks relativerende presentator. Verder ben ik gecharmeerd van Paul Witteman. Hij kan soms zo smalend kijken, tegen het zuigende aan. Ik hou daar wel van.”

Rutger Castricum is een zuiger van een andere orde; not my cup of tea. Leuker is die kleine, bijterige Jan Roos van PowNews met zijn lichte vileine opmerkingen.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen