Derek Ogilvie geen kijkcijferhit meer

Foto: RTLJarenlang kreeg Derek Ogilvie het ene na het andere programma op RTL 4, maar het lijkt erop dat de rek eruit is. Tot nu toe scoort hij al het hele seizoen ver beneden het gemiddelde van RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar Ogilvie in zijn gloriejaren met gemak de miljoengrens passeerde – in 2008 keken er op het hoogtepunt ruim 1,5 miljoen mensen – komt hij nu niet eens meer in de buurt van het miljoen. Zo keken er woensdag ‘slechts’ 645.000 kijkers.

Ogilvie, die keer op keer absent is in de dagelijkse lijst van 15 meest bekeken tv-programma’s, noteerde een marktaandeel van slechts 10 procent. Dat is ruim 36 procent onder het avondgemiddelde van RTL 4 op woensdag.

Het Schotse medium profiteert elke week wel van een sterke lead-in. Het programma Love is in the Air van Robert ten Brink is namelijk wél een hit, met woensdag bijvoorbeeld ruim 1,2 miljoen kijkers.

Hoe dan ook houdt Ogilvie het vooralsnog langer vol dan collega-medium Char Margolis. Zij mocht haar RTL 4-programma na jaren van trouwe dienst inleveren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen