Controverse om ‘Wilders-achtige’ uitspraak Ipenburg

Geplaatst op Wed 11 Sep 2013 om 10:34

Inge Ipenburg heeft veel commotie veroorzaakt met de uitspraken die ze maandag deed in de realityshow Atlas over collega-kandidaat Mimoun Ouled Radi. Ze heeft er veel kritiek op gehad. Dat was gisteren te zien in Shownieuws. Ipenburg ergerde zich aan Radi. “Ik vind het heel naar dat zo’n vooroordeel van kutmarokkaantjes – nutteloze mannen met korte lontjes die lullig tegen vrouwen zijn – nu door Mimoun, doordat hij de enige Marokkaan in ons gezelschap is, bevestigd wordt“, zei ze. 

Dat viel niet in goede aarde bij Radi, die de uitspraak pas in de tv-uitzending hoorde. “We zaten de hele dag op elkaars lip enzovoorts, dus ik kan me wel begrijpen dat ze geïrriteerd raakt van mij of van wie dan ook, maar ik vond haar uitspraak wel een beetje te ver gaan“, reageerde hij in de showrubriek.

Collega-kandidaat John Kraaijkamp heeft er met Radi over gebeld. “Ik zei: ‘Als ik het had gezegd, dan had je me voor mijn bek mogen slaan.’ Het is opgelost doordat we dus Inge uit het team hebben gemanipuleerd, dus was daar zoals ik het zeg de bron van het kwaad weggenomen.”

Ymke Wieringa denkt daar hetzelfde over. “Er worden de hele tijd van die statements gevraagd, maar zeg dan kutmarokkaantje in het gezicht van Mimoun. Ga niet achterbaks ruzie lopen maken.

Shownieuws-presentator Beau van Erven Dorens is geschrokken. “Ik vind dat nog mild, want dat is toch een hele, hele rare uitspraak?

Het is niet handig“, vindt ook Renate Verbaan. “Hij kreeg enorm veel reacties uit zijn omgeving en ook op Twitter. Ook de naam Inge Wilders kwam voorbij in zijn omgeving.
20 Reacties op “Controverse om ‘Wilders-achtige’ uitspraak Ipenburg”


 1. Lien

  Ik mag Inge wel!!!! En niemand wil het zeggen. Maar: ZE HEEFT GELIJK!!! en dan Inge uit het team manipuleren. Dat is pas SCHANDALIG!!

 2. JaJa

  Ze heeft toch gelijk?

 3. Reinardus

  ik heb me rot geërgerd aan mevrouw Ipenburg. Dat ze het fatsoen niet heeft om op een nette manier te zeggen hoe ze over iemand denkt, dat is wat me nog steeds steekt. Overigens had ze geen gelijk, vind ik. Mimoun reageerde vaak heel direct en daar kon die mevrouw dus helemaal niet tegen. De mening of opmerking die daar op volgde zegt veel meer over haar dan over Mimoun.

 4. Reinardus

  inge Ipenburg kan haar tv-carriere verder wel vergeten, denk ik.

 5. Den Draaiert Joost

  Waar gaat dit in godsnaam over. Ik bedoel wel programma?

 6. Noud

  Even het artikel lezen, Draaiert.

 7. Anonymous

  Ze zegt dat het een vooroordeel is, dus dat ze in principe het niet voor waarheid aanneemt.
  Wat is het probleem?

 8. Kirth Gersen

  Ja, schande, er zijn namelijk helemaal geen problemen met jonge Marokkanen in Nederland.

 9. Huiskamer

  Ojee Politiek correct NL heft het calvinistisch vingertje. “Wij bepalen wel wie goed is of slecht” Een volk dat voor tirannen zwicht …

 10. Zuurpruim

  Inge is niet uit het team gemanipuleerd nee Inge heeft het slim gespeeld waar door zij nu uit het losers team is en in het team zit dat tot nu toe alles heeft gewonnen op een opdracht na. En haar woorden worden door die dombo’s van shownieuws verkeerd geinterpreteerd. Mimoum accepteert ook geen aanwijzingen van vrouwen dus daar ligt het probleem, bovendien kan Mimoum het niet uitstaan dat Inge het spel slim speelt.
  Verder worden uitspraken van Johnny over het slaan van vrouwen voor zoete koek geslikt? Heel vreemd voor iemand van wiens ex zegt dat zij door hem mishandelt is.
  Het wordt tijd dat Mimoum uit zijn verdomhoekje komt.

 11. Den Draaiert Joost

  O een realityshow daar kijkt geen hond naar dus totaal geen impact.

 12. Ik

  Inge is echt vervelend in dat programma..

 13. Leo

  Inge heeft helemaal gelijk! Bravo voor haar. En ze heeft het ook nog eens zeer politiek correct verwoord – door zelf aan te geven dat het een vooroordeel is. Dus nogmaals bravo! En dat ze het in het spel ook nog slim gebruikt heeft – driewerf Bravo!

 14. Anonymous

  Toevallig zag ik dit omdat SBS nog op stond na de voetbalwedstrijd. Bizar dat die Renate een heel verhaal hierover had en afsloot met de vraag aan Beau of het echt zo erg was want ze had het zelf niet gezien. Tja.

  Ik zag uberhaupt voor het eerst Shownieuws en moet zeggen dat ik het tig keer minder erg vond dan Boulevard. Alleen al het feit dat Verlinde er niet bij zit scheelt veel irritatie.

 15. john

  in de telegraaf.nl staat ook een stuk over van Gaal en de VI en dat programma dit al gelezen?
  valt nog mee dat dit hier nog niet op staat hahaha

 16. jeez

  Dan ben je een keurige werkende man in Nederland,maar voor sommige mensen ben je dan ook gewoon maar een kutmarokkaantje. Wat een denigrerende kloteopmerking, naar mens. Weet je ook meteen hoe zij in elkaar zit.

 17. Edwin

  Inge is gewoon eerlijk maar dat eerlijk zijn dat kunnen er veel niet zeggen. Die hele berg BN ers stemmen allemaal niet op de PVV? Tuurlijk.

 18. Logisch toch ?

  Er is helemaal niets mis met het uiten van gedachten van veruit de grootste partij van Nederland in de prognoses.

 19. boef

  Inge heeft volkomen gelijk…voor andersdenkenden raad ik je aan om ff pownews
  van gisteren avond te kijken over hoe die marokaan die Richard Nieuwehuizen
  zijn leven lijdt in de tbs inrichting…te walgelijk voor woorden.

  Die heeft dus gewoon hasi op zijn cel evenals een loper waardoor hij vrijuit kan bewegen
  een telefoon. Sterke drank en sex vr bewaarders en vieren feesten in de cel en genieten van de dood van die man die ze hebben doodgeschopt.

  Ze zijn gewoon allemaal in en in verrot

 20. Anonymous

  we mogen in nederland gelukkig onze mening geven.
  ben je het er niet mee eens, jammer dan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.