Beau wil geen Rick Niemannetje spelen

Hoewel Beau van Erven Dorens in de nieuwe namiddagshow Show Vandaag van SBS 6 meer dan alleen shownieuws gaat aansnijden, moet het absoluut geen zwaar programma worden. Dat vertelt de presentator op 538. Show Vandaag moet de waan van de dag bespreken. “We gaan het hebben over allerlei algemene zaken, bijvoorbeeld een discussie over de Olympische Spelen. Maar het moet wel menselijk blijven, we gaan echt niet Rick Niemannetje spelen. Gezelligheid, daar gaat het om.” 

Van Erven Dorens ziet precies voor zich hoe het programma gekeken moet worden. “Het is het idee van mensen die thuis komen, de spullen op het aanrecht zetten, de tv aanzetten en gaan koken. Ze kijken alsof het radio is, alsof het Evers is. Dan kun je af en toe even meekijken.”

Show Vandaag moet SBS 6 meer smoel geven tussen half zes en half zeven. “Op dit moment heeft SBS daar een huizenprogramma of zoiets en dat geeft natuurlijk niet echt identiteit aan zo’n zender. We willen nu zeggen: ‘Hallo, kom bij ons, dit is SBS.’ Dan zit ik daar in een duo met Patty en alle gezichten van Shownieuws.”

Het wordt ook helemaal gemaakt door het team van Shownieuws, maar het is geen tweede vroege editie. “Dat is het pertinent niet. Het is een programma waarin shownieuws zit, maar het moet absoluut niet alleen shownieuws zijn.”

Er wordt in elk geval niet in gekookt. “We zijn al maanden bezig en we hebben wel twintig tests gedaan, ook met een kok, maar dat werd niets. Daar starten we niet mee. Ik vind het getrut over eten en gezondheid wel onwijs leuk. We kunnen nu gewoon 8 minuten praten over goji bessen.

Show Vandaag gaat eind oktober in première.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen