AVRO-reeks Operatie NL Fit is kijkcijferflop

De Nederland 1-show Operatie NL Fit met Art Rooijakkers heeft als doel om Nederlanders van hun overgewicht af te helpen, maar boeit slechts zeer weinig landgenoten. Ook de uitzending van donderdag scoorde met 586.000 kijkers dramatisch. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Als de meest bekeken tv-zender van het land scoort Nederland 1 op prime time doorgaans meer dan een miljoen kijkers, maar de AVRO-show van Rooijakkers komt daar niet eens in de buurt.

Al sinds de start drie weken geleden – toen er 566.000 kijkers op het programma afstemden – stelt Operatie NL Fit flink teleur, vooral in de wetenschap dat ze na het zeer veel bekeken Achtuurjournaal zit.

Niet alleen het Achtuurjournaal trok donderdag aanzienlijk meer kijkers (1,7 miljoen), maar ook het programma erna, Liefs Uit met Yvon Jaspers, was met 970.000 kijkers meer in trek. Daarmee veroorzaakte Operatie NL Fit een behoorlijk kijkcijferdal.

Het marktaandeel van Operatie NL Fit was 8,6 procent. Daarmee zat ze 46 procent onder het avondgemiddelde van Nederland 1 op donderdag en 59 procent onder het laatste weekgemiddelde van de publieke tv-zender.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen