Toine: ‘Concurrentie met VI onvermijdelijk’

De nieuwe sportshow FOX Voetbal staat recht tegenover de RTL 7-show Voetbal International, omdat er geen ander goed tijdstip denkbaar is. Dat stelt FOX-ster Toine van Peperstraten op 538. FOX Voetbal opent vanavond frontaal de aanval op VI. “We hebben het er ook lang over gehad. Wij hebben de beelden van de Serie A, Premier League, Jupileur League en de Eredivisie. Als je een terugblikprogramma maakt over het weekend, dan moet je niet te lang wachten met uitzenden.

Veel later dan maandag kan het volgens Van Peperstraten niet worden. “Je kunt ook niet te vroeg op de avond gaan zitten, dus kwamen we toch wel uit  op het ideale tijdstip van half negen. Met inderdaad wel dat voetballiefhebbers een keuze hebben.”

FOX Voetbal en VI zenden beide uit van half negen tot tien uur. “Wij hebben de beelden“, stelt Van Peperstraten. “En met Jan van Halst bieden we toegevoegde waarde. We proberen ook dingen te vergelijken met afgelopen weken en afgelopen seizoenen en ik denk dat voetballiefhebbers dat reuze interessant vinden.

Van Peperstraten wil geen verwachting uitspreken over de kijkcijfers. “Ik denk dat heel veel mensen ons zullen moeten leren vinden. Uiteindelijk willen we mensen naar de abonneezenders trekken. Het heeft geen zin om ons vast te pinnen op kijkcijfers. We zullen het stapje voor stapje moeten doen en hopen uiteindelijk een redelijk publiek te bereiken.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er ook op vrijdagavond een programma komt over voetbal op FOX. Een programma met publiek en leuke rubrieken, om mensen warm te maken voor wat er in het weekend staat te gebeuren.

FOX Voetbal is om 20.30 uur te zien op FOX, bij de meeste aanbieders te vinden op kanaal 11.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen