SBS 6 in 2014 met grootse tv-show Utopia

Foto: SBSJohn de Mol lanceert in 2014 een prestigeproject op SBS 6. Het nieuwe programma Utopia gaat van start op 1 januari en zal tot en met 31 december elke dag van het jaar te zien zijn. Dat maakte Albert Verlinde gisteren bekend in RTL Boulevard. Verlinde spreekt van een ‘grot, ambitieus verhaal’. “Het moet echt gezien worden als de opvolger van Big Brother. Het programma gaat Utopia heten, natuurlijk vernoemd naar het perfecte land waarvan iedereen droomt“, aldus de showkenner.

Dat is dan ook het onderwerp van de show. “De bedoeling is dat vijftien mensen ergens een stuk land krijgen met een loods. Daar gaan ze zitten en dan moeten ze met beperkte middelen proberen om een nieuwe wereld op te bouwen.”

Ze krijgen wel een bedrag waarmee ze dingen van buiten kunnen kopen, zoals elektriciteit en water, aldus Verlinde. “Maar die vijftien mensen moeten een nieuwe samenleving creëren. Daar moeten ze samen uitkomen en overleggen met elkaar.”

Eens in de maand gaat er iemand uit, weet hij. “En dan komt er weer iemand bij.

Verlinde had de primeur. “Ik denk dat iedereen bij SBS in paniek is dat het nu al naar buiten gaat.”

Winston Gerschtanowitz, die bij producent Talpa werkt, bevestigde het nieuws. “Het klopt. Ik ga het niet ontkennen, dat is onzin. Vanaf 1 januari gaat het groots. Ik denk dat iedereen erover gaat praten. Het is een heel mooi experiment.”

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen