AVRO viert zondag feestje op Nederland 1

De AVRO bestaat negentig jaar en dat viert de omroep zondag met een speciaal programma op Nederland 1, de meest bekeken tv-zender van het land. 90 jaar Avondje Avro komt ’s middags op de buis, om 15.25 uur. Dat heeft ze vandaag laten weten. Het wordt volgens de omroep een bijzonder programma. “Het is een unieke terugblik op de 90-jarige televisiegeschiedenis van de AVRO, de oudste publieke omroep van Nederland, door AVRO-presentatoren van vroeger en nu.”

‘Een avondje AVRO’ was volgens de omroep jarenlang een bekend begrip in Nederland. “Het stond voor een gezellig avondje met de familie op de bank voor de buis kijken naar programma’s als Ontdek je Plekje, Voor de vuist weg, Wie van de 3, Sterrenslag en natuurlijk de Wie-kent-kwis met de bekende cavia race!

Op zondag komen deze programma’s aan bod. Aan de uitzending werken onder meer Rien van Wijk, Karel van de Graaf, Myrna Goossen, Frits Sissing, Anniko van Santen, Nelleke van der Krogt en Ad Visser mee.

Ook Ruud ter Weijden en de eerder dit jaar overleden Herman Emmink vertellen over hun Avondje AVRO-gevoel van vroeger met korte beelden van de programma’s van toen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen