John de Mol vernieuwt blind auditions The Voice

Geplaatst op Fri 19 Jul 2013 om 10:45

John de Mol gaat sleutelen aan de blind auditions, het succesvolste onderdeel van zijn hitshow The Voice of Holland op RTL 4. Dat heeft de mediatycoon laten weten aan RTL Boulevard. De blind auditions doen het al goed, maar toch wil De Mol blijven vernieuwen. Hij komt daarom met een nieuw onderdeel. “De Blind-Blind auditions“, legt de steenrijke televisiemaker uit. “Met een kandidaat van wie niets bekend is en die je niet ziet. Zo gaat de kijker meemaken hoe het is om coach te zijn.” 

Het sleutelen aan The Voice verveelt De Mol nog steeds niet. “Als je ziet hoe The Voice zich heeft ontwikkeld en wat voor nieuw talent dat heeft opgeleverd, als je dat niet meer leuk vindt moet je iets anders gaan doen.

In Amerika heeft The Voice nu negen Emmy-nominaties. “Negen nominaties is echt heel veel, daar ben ik heel trots op.
49 Reacties op “John de Mol vernieuwt blind auditions The Voice”


 1. Tim

  echt vernieuwend is het niet. Volgens mij werd dit al wel eens gebruikt bij The Voice Kids?

 2. Peter

  Dat werd al gedaan, maar dan werd af en toe eens het gezicht van een kandidaat geblurred, maar verder zag je gewoon alles.

 3. Anonymous

  Dat coach-element blijft toch de zwakke schakel in het Voice concept. De coaches voegen niets tot weinig toe. Het zou meer om de kandidaten moeten gaan en niet om de coaches. De kijkers hebben The Voice inmiddels wel gezien. Tijd voor iets nieuws John.

 4. ...

  Kan iemand de sterren en het talent opnoemen dat The Voice heeft voortgebracht in Nederland, UK en de VS?

 5. DD

  @…

  Geen bijna, ik ken alleen van NL Sharon Doorson, Shary Ann, Ben Saunders, Charly Luske, Chris Hordijk, Leonie Meijer en Niels Geusebroek die nog enige bekende nummers op naam hebben staan.

  Verder draait het om geld, geld, geld, geld, geld, geld, geld, geld etc.

  Nu The Voice US genomineerd is voor 100den prijzen, zal de show ook wel in Nederland uitlopen tot seizoen 20 ofzo… arme kanidaten die geloven dat ze het kunnen maken. Van de 50 kanidaten die we in seizoen 1, 2 en 3 hebben gezien schoppen slechts een klein handje vol het tot de charts en sommige lukt dat zelfs niet

 6. den

  dat deden ze bij popstars ook dus zo nieuw is het niet

 7. Alexander

  Niet gruwelijk vernieuwend hoor.

 8. De Waarheid

  Hoe ver kun je gaan in het manipuleren van mensen ?

 9. lekkertje

  dit was er al, alleen zag je dan een schaduw of de achterkant

 10. Anonymous

  The steal uit The voice Uk moeten ze hier invoeren.

 11. DD

  dat doen ze ook…

 12. Mark

  Mooi gepakt uit popstars….. :)

 13. joh

  Ik was bij de opnames…. het publiek zag ook niet wie het was… pas na het optreden.

  Persoonlijk vond ik het heel slecht en NIETS toevoegen. Eerder erg sneu voor de kandidaat.

 14. Fanatieke kijker

  Klaar met The Voice! Pffff…… nu eens een ander programma John!

 15. Mark

  Mystery Popstar.

 16. dion

  De propaganda machine is weer begonnen. Straks gaan Marco en de andere juryleden weer roepen dat ze nog nooit zo’n fantastische editie hebben meegemaakt en dat er wel 6 nieuwe Ben Saunders (wie) bij zitten.
  Ach kunnen wij ons weer lekker ergeren :-) En 2,5 miljoen klapvee ergert zich weer aan ons. En John lacht weer het hardst met alle SMS inkomsten

 17. Isabelle

  Het idee van blinde audities is ooit in Popstars op SBS6 ontstaan en zeer succesvol uitgevoerd in ‘Mystery Popstars’ (vergeet niet dat het 2e seizoen wekenlang tussen de 1,5 en 2,5 miljoen mensen wist te boeien) Om daar een hele show rondom te bouwen is natuurlijk een goede zet geweest. Terecht ook dat The Voice genomineerd is. In Popstars zag je de deelnemer ook niet. De deelnemer werd pas later onthuld. Dat had een hele duidelijke reden. In The Voice is die reden er voor de kijker niet. De emotie van de deelnemer wordt voor de kijker weggehaald. Ik betwijfel dan ook of dit een briljante toevoeging is.

 18. Anonymous

  @dion, dat is al geroepen dus niet echt een voorspelling.

 19. BRAAK

  Oh neeeeee!!!! Nog meer Molshopen die in principe hetzelfde zijn net als de vorige Molshopen!!!

 20. kritische kijker

  Bedroevende createur die Mollusconi. Deze man is echt een ramp voor Medialand. Kan hij niet bij die Berlusconi opgenomen worden om in het huis van Berlusconi samen dvd’s te kijken van hun eigen hoogtepunten. Zakkenvullen met cratieve luchtbellen.

 21. gtstfites

  John moet eruit gooien:
  – Marco Borsato
  – Trijntje Oosterhuis
  – Ali B

  Erin blijven:
  – Ilse Delange

  Terugkomen:
  – Angela Groothuizen

  Erbij komen
  – Jeroen van Koningsbrugge (zit er ook wat humor bij)
  – Anouk

  Ik vind het jammer dat Nick en Simon en Roel weg zijn bij de Voice.

 22. Anonymous

  En hier maar klagen en zeuren over The Voice, maar 9 Emmy-nominaties is niet niks, geweldig voor John de Mol!

 23. At Nite

  @ Anonymous
  Sat 20 Jul 2013 om 0:22
  Dat heeft niets te maken met het kneuterige The Voice NL. Wel met de wereldsterren die coach zijn in The Voice US en het voor de Amerikaanse markt aangepaste format.
  Dus niet dat ellenlange uitgekauw zoals in de NL versie het geval is.

 24. De Waarheid

  Amerikanen zijn goedgelovig en dus ook voor een groot deel zeer godsdienstig, naïef, vaak bij het kinderlijke af. Ze geloven bv. dat als je iedereen maar zwaar bewapend het dan veiliger wordt op straat, de praktijk wijst precies het tegenovergestelde uit. Je kunt ze dus ook wijsmaken dat The Voice een integer en goedbedoeld programma is. Ze waren trouwens al veel eerder dan Europa gebrainwasht door hun commerciële tv soapcultuur.

 25. Anonymous

  @De Waarheid, ben je ooit wel eens in Amerika geweest? Je generaliseert nogal. Waarschijnlijk iets te veel televisie gekeken.

 26. JimmyJames

  Idd arme kandidaten, denkende dat ze HET worden met een vette bankrekening in het vooruitzicht. Niets is minder waar.
  Daarom kopen we ook geen CD’s meer of legaal downloaden. Alles is zo muzikaal in de opnamestudio aan de knoppen gedraaid dat bij live-optredens je je afvraagt of de zanger bevangen is door podiumvrees. Daarom mag voor ons muzikale part alles illegaal gedownload worden, bij de beesten af.

 27. Danny vd S

  Lachen, eerst piept iedereen dat het niet vernieuwd. Dan doen ze dat en dan huilie huilie over andere dingen. En geen succes voor dit soort sterren. Kuch kuch. Ik roep even Eva Simons, Sharon Doorson, Jim, Caro Emerald (ja ze begon ooit bij idols), Jamai, Lisa Lois horen we nog steeds lekker meegaan in de business. Zure pruimen jullie.

 28. JimmyJames

  sterren zijn gemaakt door fans ( + media) en hebben de miljoenen duiten in the pocket. Zowat alleen via en in anglo-saksische landen kunnen dit soort mensen die status verkrijgen.
  Het woord ”sterren’ moet mbt de huidige Nederlandse wanna-bees dus geherdefinieerd worden tot “poldersterren”.

 29. Ronald

  Caro Emerald bij Idols begonnen. Tuurlijk, Danny…
  En al die andere namen. Waarin hebben ze succes dan. Jim is presentator van een showrubriekje, geen succes in de muziek, Lisa Lois haar laatste CD is een redelijk flop gebleken. De CD van Sharon Doorson is al helemaal een flop. Eva Simons scoorde een toevalstreffer als featured artist. Solo geen succes… Jij vind al snel iets succesvol is het niet, Danny?

 30. Daniel

  Sharon Doorson een flop, dan heb je de laatste tijd de top 40 lijst niet bekeken?

 31. Anonymous

  @Ronald, het is inderdaad zo dat sommige mensen iets nogal snel een succes noemen. Je ziet dat ook bij sommige mensen die die kiddy singer songwriter cliché troep van Giel een succes noemen.

  Overigens heeft Caro Emerald wel degelijk aan de voorrondes van Idols meegedaan. Die overleefde ze alleen niet en dat is ook niet uitgezonden en dat is dus een slecht voorbeeld (sowieso is haar carriere door haar eentonige geluid al op de retour). Dat vertelde ze zelf vorig jaar in de VARA-gids.

 32. Anonymous

  @Ronald, de single ‘High on your love’ van Sharon Doorson is meer dan 2 miljoen keer beluisterd op Spotify. Dus ik denk dat je haar een beetje onderschat.

  Het laastste album van Caro Emerald wordt nauwelijks naar geluisterd. Is vooral gekocht n.a.v. het eerste album en zonder eerst naar het nieuwe album te luisteren (zoals vaak gebeurt bij opvolgers van succesvolle albums).

  En als je op nummers van will.i.am (super grote wereld hit), LMFAO, Chris Brown, Cazzette, etc meezingt dan doe je het gewoon goed. Dat ontkennen is een zwakte bod.

  Voor de goede orde, ik vind al die talentenjachten niks aan maar ik wil alleen even je aangeven hoe selectief je bent.

 33. Ronald

  Anonymous. O dus de nr 1 notering voor Caro Emerald is te danken omdat mensen haar eerste album kennen? Jij kent al die mensen die haar album kopen dan? Nee dat verkoopt gewoon weer heel goed omdat de arrangementen goed zijn en de stijl aanslaat. Noteringen in meerdere Europese landen, optredens in UK. Over onderschatting gesproken, t Is pas een zwaktebod te zeggen dat het album van Caro Emerald verkoopt door het succes van haar eerste… enmeezingen met anderen is leuk, maar succesvol zijn daarin is iets anders. Alleen haar featuring met Wil I Am is een grote hit geworden…

  En Caro Emerald is zangdocente die veel les heeft gegeven aan mensen uit Idols e.d., heeft er niet aan meegedaan. Groot geworden is ze toch echt geheel zelfstandig.

 34. Ronald

  Anonymous 18.18. Ben je zo bekend met het koopgedrag van mensen die de albums van Caro Emerald kopen dat je kan zeggen dat dat ze dat alleen maar doen door het succes van haar eerste album? Wat een onzin
  Caro Emerald was trouwens zangdocente die les heeft gegeven aan mensen uit shows als Idols, dat is heel wat anders dan er zelf aan meedoen.
  Haar stijl slaat gewoon aan, goede arrangementen. WB Eva Simons: Meezingen op liedjes van anderen betekent nog niet dat je het succesvol is. Dat was er uiteindelijk maar eentje, die met Will I Am. En Cazzette?? Wie/wat is dat?
  Dus ze wordt eerder overschat. Maar dat gebeurd al snel in dit land. Ze doen even mee aan en showtje en het wordt gelijk al s succesvol bestempeld.

 35. JimmyJames

  Juist, daarom nogmaals, met de benaming poldersucces hebben we geen moeite.

 36. Anonymous

  Ter vergelijking, Anonymous 18.18; Tweede CD Caro Emerald staat na 13 weken nog steeds in Top 3, tweede CD Lisa Lois is na 7 weken verdwenen uit albumlijst, debuut-CD Sharon Doorson hield het daarin slechts 3 weken vol.
  En CD’s van die andere genoemden laten we het daar maar helemaal niet over hebben, die blijven zelfs staan in de uitverkoopbak…
  Het is nogal een appel-peervergelijking om B garnituur zangeresjes te vergelijken met de mega carrière van Caro Emerald, die zelfs in UK scoort…
  en ja gebasseerd op hetzelfde. Nou en, die shows en die mensen daaruit bieden al helemaal niks nieuws, komen alleen met goedkope covers…

 37. Anonymous

  @Ronald, wees nou niet koppig, http://www.mediacourant.nl/?p=127225. Je bent echt slecht op de hoogte. Zelfs als iemand aangeeft dat je er naast zit blijf je bij je foute standpunt zonder ook maar even zelf uit te zoeken of je er wellicht naast zat. Iedereen kan er naast zitten, dus jij ook.

 38. Anonymous

  * sorry, 13 weken = 11 weken

 39. Anonymous

  @Ronald, er zijn in het verleden vaak onderzoeken naar gedaan. Het album na een succesvol album wordt voor een groot deel gekocht o.b.v. het succes van het eerste album. Idem de eerste single van een grote artiest wordt na een lange stilte altijd significant beter verkocht ongeacht de kwaliteit van die singel. Dat is niet iets dat ik verzin.

 40. JimmyJames

  John de Mol moet de huidige zitters allemaal eruit gooien.

  Een frisse wind moet erdoor heen. Zelfs mensen zonder zangtalent kunnen goed scouten.
  Advies?
  John, opteer dus voor Wilfred Genee, Rene v/d Gijp en de heer Derksen. Dan haal je tenminste wat in huis als objectieve zangtalent spotters (lachguh).
  Zij weten als niemand anders hoe kortdurend een ‘veelbelovende’ zangcarriere kan zijn.

 41. Ronald

  Anonymous. Ja je hebt zoiets als het tweede CD syndroom. Maar daar zal dus ook Lisa Lois last ven hebben gehad… dan blijft het dus nog steeds zo dat Caro Emerald dus beter verkoopt dan Lisa Lois. En als je zegt dat daar onderzoeken naar zijn gehouden, kan je me vast wel een link daarvan sturen?

 42. Ronald

  Anonymous 19.06. Ja maar zowel Lisa Lois als Caro hadden een tweede CD uit. Blijft het dus zo dat het album van Caro beter verkoopt dan dat van Lisa Lois…
  En kan je een link van zo’n onderzoek geven?

 43. Anonymous

  @Ronald, Lisa Lois boeit me niks. Net als die kiddy singer songwriter ‘muziek’ van Giel.

 44. BRAAK

  John heeft Sanoma in de maling genomen met contracten met een dubbele bodem, de Mol is synoniem aan onderwereld en oplichting!!!

 45. Anonymous

  @BRAAK, je doet net alsof Sanoma een klein media bedrijf is dat geen verstand van contracten heeft. Die hebben tig duurbetaalde juristen in dienst om contracten dicht te timmeren. Hoe strikt ze met contracten zijn is onlangs nog duidelijk geworden toen de Sanoma contracten voor freelancers in het nieuws kwamen. In die contracten worden freelancers structureel benadeeld. Daarbij maken ze zeer onfris gebruik van hun machtspositie.

  Vertel trouwens eens over de dubbele bodem? Of roep je gewoon wat?

 46. Ronald

  Iedereen met gezond verstand weet dat de contracten van John de Mol geen zuivere koffie zijn…verrijking van zichzelf over de rug van roemgeile en naieve mensen…

 47. Anonymous

  @Ronald, als het geen zuivere koffie is dan is het toch simpel. Je stapt gewoon naar de rechter.

 48. Marc

  Zuivere koffie is What Else?
  The Voice is maar een slap aftreksel surrogaat koffie.

 49. Ronald

  Anonymous. Eigenlijk zouden mensen dat moeten doen ja, naar de rechter stappen. Maar ja het gaat dan om snelle roem die ze dan gehad hebben… dat gegeven buit John de Mol alleen maar uit…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.