Amara Onwuka langste weervrouw van RTL

Geplaatst op Mon 15 Jul 2013 om 15:20

Amara Onwuka, die zich volgens Maik de Boer ongepast kleed op televisie, is de langste weervrouw van RTL 4. Dat vertelt ze in weekblad Televizier. Al haar collega’s bij het weer zijn minder lang, becijferde Onwuka. “Iemand vroeg zich ook al af of ik afkomstig was van de nationale basketbalbond. Ik ben namelijk 1.80 meter en dan heb ik ook nog hoge hakken aan. Bij elkaar ben ik dan een stuk langer dan mijn collega’s Helga van Leur en Margot Ribberink“, vertrouwt ze het tv-blad toe.

Het commentaar van Maik de Boer en andere commentaren over haar uiterlijk deren haar niet. “Haha, iedereen heeft een mening en hier kan ik wel om lachen. Liever dit dan dat je helemaal niets losmaakt bij de mensen.

Volgens Onwuka zijn de kijkers niet alleen blij met haar. “Mensen zijn ook blij dat het Ontbijtnieuws nu een uitgebreid weerbericht heeft. En het is heel gezellig met Jan de Hoop. Ja, hij is echt altijd vrolijk ’s ochtends.
22 Reacties op “Amara Onwuka langste weervrouw van RTL”


 1. Boer Henk

  Kan deze vrouw zich beperken tot het voorlezen van het weer. Aandachtshoertje.

 2. Ome Frans

  Wat ben ik dankbaar dat ik hiervan kennis heb kunnen nemen.

 3. Pepijn

  Goed om te weten

 4. Anoniem

  Ehmm, weekblad Televizier belt haar blijkbaar. Zij geeft netjes antwoord. Mediacourant leest Televizier en plaatst dit online. Waarom is zij dan een aandachtshoer?

 5. maaike

  Dit is echt wel het meest informatieve en nuttige artikel dat ik hier in jaren heb gelezen!

 6. Rogier, Amsterdam

  Boeiend!

 7. Anonymous

  @ Boer Henk

  Denk je nou echt dat zij zelf contact zoekt met de media om te vertellen dat zij de langste weervrouw van RTL is? Kom op zeg. Er is gewoon een artikeltje verschenen in de Televizier over haar als nieuwe weervrouw, waar dit dan gewoon ter sprake kwam. Dat Mediacourant nou alleen dit specifieke feit uit het artikel haalt, is niet haar schuld.

 8. JimmyJames

  “aandachtshoertje”, hhmmm op die naamgeving was ik niet direct gekomen. Maar haar kledingskeuze , haar haarstyle doet idd vermoeden dat mevrouw meer weet heeft dan van het weer alleen.
  Vooral onze moeders kunnen haar aanblik niet goedkeuren.Wat een lang gedrocht. Dus volgens hen is ze gewoon lelijker dan het Hollandse weer kan zijn.

 9. Dré

  Oh jee het schiet naar d’r hoofd….dramatisch…aandachtstrekker!

 10. Pluk van de Pettenflat

  Weer een langer weerbericht; beperk het nou eens tot bijv.: “Morgen wordt het warm. Of: Het waait hard morgen.

 11. Anonymous

  Dre en Boertje Henk zijn echte domste mensen in dit topic.

 12. Borre

  Waarom heb ik ook alweer op dit bericht geklikt?

 13. Marc E. Putto

  Geweldig nieuws dit zeg, over de langste gesproken. Zoete Lieve Gerritje (Hiemstra NOS Journaal) heeft de langste peniel uit het ganse circuit, maar liefst 22,4 cm. DAT is pas nieuws zeg…(^_^))

 14. kijker

  @ alle domme reacties

  leven en laten leven, genieten en laten genieten.

  maar soms gaat het mij tever, moet ik ook wel reageren.

  eerlijk is eerlijk, ook ik kijk liever naar een leuk iemand.

 15. Harry

  Nou , ik weet niet voor hoeveel deze dame ‘verbouwd’ is , maar toen ze nog een weerpraatje deed bij TV Gelderland leek het wel of er een schothagel in haar gezicht was geëxplodeerd .
  Nu heeft ze opeens een glad gezicht , maar dat zie je bijna niet want er hangt zo’n bos met krullen voor dat je je afvraagt wie er verstoppertje speelt ?
  TV maakt dik zegt men , nou dan lijdt ze ook nog aan Anorexia denk ik zo , wat een gratenpakhuis zeg !

 16. gtstfites

  Ik vind Maik de Boer niet goed gekleed met die rare kleding van hem.

 17. Anonymous

  Mike de Boer is de laatste die commentaar op mensen hun kleding moet geven met z’n gekke outfits.

 18. Jasper

  Bij welk weer van RTL zit ze dan? Ik heb haar nog nooit voor GTST gezien.

 19. nathalie

  Wat een gezever.
  Ik ben ook 1.80 en de gemiddelde vrouw in Nederland is ook 1.80.
  Hele normale lengte tegenwoordig.

 20. iVon

  Jasper, voornamelijk het Ochtend/Ontbijtnieuws en een weekje geleden 1 maal na / in het programma EditieNL en in het half8 nieuws.

 21. Anonymous

  @nathalie, 1.80 komt tegenwoordig bij vrouwen inderdaad steeds vaker voor.

  Een gemiddelde vrouw is in Nederland echter absoluut kleiner dan 1.80. Oudere mensen zijn natuurlijk niet ineens langer geworden en die maken een groot deel van het gemiddelde uit.

  Afhankelijk van de bron ligt het gemiddelde voor Nederlandse vrouwen tussen 167,5 cm en 170,7 cm. Zie o.a. http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/gezondheid-welzijn/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-3746-wm.htm, http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/99251-de-gemiddelde-lichaamslengte-per-land.html.

 22. Peter

  Leuke verschijning. Niks mis mee. En veel leuker dan kleuterjuf Helga van Leur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.