‘RTL Nieuws blijft journaal op commerciële zender’

Foto: RTLNederland kan volgens NOS-baas Jan de Jong niet zonder het NOS Journaal, ondanks dat RTL Nieuws ook al jaren een veel bekeken nieuwsrubriek is. “Het blijft een journaal op een commerciële zender“, zegt De Jong in AD. Het draait bij commerciële zenders vooral om winst. “Dus zal dan kritisch worden gekeken naar de redactie en of daar op bezuinigd kan worden. Dan is de journalistiek wél in gevaar. Wij zijn daar niet van afhankelijk. Bij ons is de continuïteit gegarandeerd.

De Jong doet zijn uitspraken in een artikel van het AD over wat er zou gebeuren als de publieke omroep gesloten wordt. “Als alles is weggevaagd of wegbezuinigd, is het NOS Journaal van 20.00 uur het laatste programma dat overblijft“, aldus de omroepbaas.

Hij vreest dat Nederland zonder het Achtuurjournaal zonder een nieuwe nieuwsrubriek achterblijft. “Ik vrees dat het een nieuwe realityserie met Oh Oh Cherso’s Jokertje zal zijn.

Volgens RTL Nieuws-baas Harm Taselaar brengt hij al 25 jaar objectief het nieuws en zal dat ook zo blijven. Hij zit niet te wachten op het einde van de NOS. “Verschraling is nooit goed.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen