RTL niet bang voor Nederlandse Netflix

Geplaatst op Thu 20 Jun 2013 om 13:40

RTL is niet bang voor de komst van de Amerikaanse videodienst Netflix naar Nederland. “Deze stap van Netflix is geen verrassing. Op de vraag of dit het medialandschap definitief verandert, zeg ik nee“, zegt directeur digitaal Arno Otto. Netflix biedt gebruikers voor een klein bedrag per maand onbeperkt toegang tot vele films en series. “De komst van Netflix is een logische volgende stap in de ontwikkeling van non lineair tv-aanbod. Een ontwikkeling waarin RTL volledig meegaat.”

Volgens kenners is het einde van lineair tv-kijken, het tv-kijken volgens de schema’s van de omroepen, ouderwets. Maar ook RTL gaat mee in de non lineair-trend. “We hebben daar met RTL XL de afgelopen drie jaar op ingespeeld door te experimenteren met betaalde content.”

Het aanbieden van content voor een vast bedrag per maand, zoals Netflix dat in het buitenland doet, is ook voor ons een logische vervolgstap.”

Wat het aanbod van Netflix precies zal zijn, weten we nog niet. Wel kan ik zeggen dat wij zelf dit jaar nog komen met een veel uitgebreider VOD aanbod.
17 Reacties op “RTL niet bang voor Nederlandse Netflix”


 1. Jan

  RTL Boulevard is tegenwoordig weer gratis te bekijken. Vraag me af waarom dat zo is.

 2. Stewie

  Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws zei anders gistermiddag bij Lunch!NCRV dat het zeker wel het medialandschap gaat veranderen.

 3. Freek S

  @Stewie;
  Ja het medialandschap op de computer/tablet veranderd!

  “Volgens kenners is het einde van lineair tv kijken ouderwets”.
  Grapjassen, dit zijn geen kenners, die doen zich voor als kenners en leven totaal buiten de realiteit in hun eigen (computer) wereldje.

 4. Lauren

  Jan

  Ze hebben toch liever dat hun programma bekeken wordt dan dat ze er hooguit een tientje aan rtl-xl betalers uithalen.

 5. iVon

  @jan, kan mij niet herinneren dat ik daar ooit voor betaald heb.

  Wat ik wel weet is dat, als je een aflevering van GTST vooruit wilt kijken 0,99 cent moet betalen, maar voor terugkijken, dus reeds uitgezonden afleveringen niet.

 6. Sandertje

  Alsof iedereen nu ineens anders tv gaat kijken. Het lineair tv kijken zou altijd blijven bestaan. Ze zeggen al wel tien jaar hetzelfde. Met de opkomst van al die extra digitale kanalen zou ons tv kijken ook totaal anders worden. Het zijn gewoon extra kanalen / wegen die het mogelijk maken om films en series op een eenvoudige en andere manier te kijken. Maar lineair tv kijken wordt hier echt niet door vervangen. Vooral live programma’s zorgen ervoor dat we lineair tv blijven kijken.

 7. robb

  Ik zou wel willen weten hoeveel een abonnement hebben op hbo.

 8. Sandertje

  RTL kan zich ook veel beter richten om met vernieuwende tvprogramma’s te komen. Wacht ik al wel 5 jaar op. Heb de afgelopen 5 jaar weinig vernieuwends gezien op één van de RTL zenders. Alleen maar meer van hetzelfde.

 9. Anonymous

  @Sandertje, geldt dat niet voor alle tv zenders? Of heb je concrete voorbeelden van vernieuwende tv programma’s in de afgelopen 5 jaar?

 10. peter1

  @anonymous SBS heeft toch wel veel nieuwe dingen laten zien, dus jou bewering klopt niet.
  Dat de meeste geflopt zijn ,dat is een ander verhaal

 11. Sandertje

  Ja klopt, dit geldt inderdaad voor alle zenders. Maar blijft jammer, het blijft meer van hetzelfde. Ik mag ook hopen dat de eigenaar van FOX NL überhaupt niet na gaat denken om SBS te kopen. SBS zou beter gaan denken om er SBS 6, SBS 7 en SBS 8 van te maken.

 12. Kijker

  De meeste programma’s die ik kijk zijn programma’s die Netflix, HBO niet hebben. Ik kijk namelijk niet zo veel tv-series en films, en als ik ze al kijk kijk ik ze omdat die toevallig op tv zijn. Zoals bijvoorbeeld nu met de zomerstop nu er veel series worden herhaald. Ik heb niet zo de behoefte om al die nieuwe series te zien. RTL4 moet het vooral hebben van familieprogramma’s, rtl 7 van sport en rtl5 zendt veel realityshows uit. En dat biedt dat Netflix allemaal niet aan.

 13. Rutger Steenbergen

  Je moet ook wel een masochist zijn om een complete film bij de commerciëlen uit te kijken.

 14. James

  Een programma als Jokertjes Jawoord wordt nu al zo’n 300.000 x non-lineair bekeken. Dat zijn dus aantallen. Ook bijzonder: samen met de herhaling komt Jokertjes Jawoord dan op eens op grofweg 1 miljoen kijkers.

 15. Jolien

  Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen. Het einde van lineair tv kijken is al zo vaak voorspeld. Door dezelfde mediakenners die in 2000 riepen dat er een paar jaar later geen kranten meer zouden zijn.

 16. Coeus

  Wat moeten ze anders zeggen…

 17. JimmyJames

  Wat is er mis mee met illegaal filmpjes downloaden? Bittorrent is je beste vriend dan

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.