Helga van Leur: ‘Een eer als Playboy je vraagt’

Helga van Leur zegt niet gelijk ‘nee’ tegen een shoot in mannenblad Playboy. Dat vertelt de weervrouw van RTL 4 in VARAgids. Van Leur weet nog niet hoe ze zou reageren op een verzoek. “Maar het is natuurlijk een eer als Playboy je vraagt. Het is leuk als mensen blijkbaar vinden dat je er goed uit ziet. Ik probeer vooral heel goed na te denken over wat de gevolgen dan zijn. Nemen mensen je daarna nog serieus als weervrouw? En hoe kijken ze daarna in het bedrijfsleven tegen me aan?

Van Leur reageert hiermee op een petitie die twee jaar geleden werd gestart om de RTL-weervrouw in de Playboy te krijgen. “Ik werk drie dagen in de week als weervrouw bij RTL, maar daarnaast doe ik lezingen en dagvoorzitterschappen over duurzaamheid. En dat wil ik wel graag blijven doen.

Van Leur heeft nooit contact gehad met Playboy, ook niet ná de petitie. “Ik ben nooit gebeld, dus ik hoef er ook niet serieus over na te denken.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen