Moeder Ik Wil Bij De Revue in race voor Nipkowschijf

De kijkcijferhit Moeder, Ik Wil Bij De Revue van Omroep MAX is genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2013, de persprijs voor het beste tv-programma. Dat heeft de organisatie woensdagavond bekendgemaakt. De andere kanshebbers zijn de aanzienlijk minder bekeken titels Het Nieuwe Rijksmuseum (NTR) en Volgens Robert (VARA). De winnaar wordt op 5 juni bekendgemaakt in de Hilversumse Vorstin, waar de audities van The Voice of Holland 1 werden opgenomen.

Op die dag wordt ook het beste radioprogramma bekroond, namelijk met de Zilveren Reissmicrofoon. Daarvoor zijn genomineerd de programma’s Plots en Bureau Buitenland van de VPRO en de radioshow van Edwin Evers op 538.

De jury van de Stichting Nipkow heeft eervolle vermeldingen toegekend aan de op 4 mei uitgezonden documentaire De Baby (Joodse Omroep) en de jeugdserie Welkom in de Gouden Eeuw (NTR).

Bij de radioprogramma’s gaat een eervolle vermelding naar Jaap Boots van het Radio 6-programma JaBo Gumbo Show (VPRO).

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen