‘Killer Karaoke niet dieronvriendelijk’

Foto: RTLRTL 5 ontkent dat haar nieuwe tv-show Killer Karaoke dieronvriendelijk is. De dieren zijn nooit in levensgevaar tijdens de opnames. Dat heeft de tv-zender laten weten in een bericht op Facebook. De Dierenbescherming is boos, omdat er een proef is waarbij kandidaten moeten blijven zingen terwijl ze in een bad vol slangen worden gedompeld. “De spellen in Killer Karaoke, hier met slangen, zijn uiterst zorgvuldig besproken met de vaste dierenbegeleiders, en getest“, aldus RTL 5.

Daarnaast wordt het spel met de slangen onder begeleiding van de verzorgers uitgevoerd en verblijven de slangen niet langer dan twee minuten in het bassin“, vult RTL 5 aan. “Gedurende die tijd is er geen enkele vorm van bedreiging voor de dieren.”

Dat de Dierenbescherming niet blij is, begrijpt ze. “We begrijpen dat de beelden bij sommige mensen een ander beeld oproepen, maar we hebben er voor gezorgd dat de slangen absoluut nooit in levensgevaar zijn dan wel zich bedreigd hebben gevoeld.”

De Dierenbescherming voelt zich machteloos. “Het is niet verantwoord, maar de programmamakers zijn zelf verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren. Wij kunnen er helaas niets tegen doen.

Killer Karaoke is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen