‘Anouk gaat koning Willem-Alexander overtreffen’

Ruim 5 miljoen mensen zullen vanavond kijken hoe Anouk het er van af brengt op het Eurovisie Songfestival in Malmö. Dat verwachten TROS-directeur Peter Kuipers en hoofdorganisator van het liedjesfestijn Sietse Bakker, vertellen zij in nrc.next en het AD. Waar Bakker de verwachting uitspreekt dat de magische grens van 5 miljoen kijkers in elk geval doorbroken zal worden, mikt Kuipers zelfs op 5,5 miljoen kijkers. Daarmee zou Anouk de inhuldiging van koning Willem-Alexander overtreffen.

De inhuldiging van Willem-Alexander is vooralsnog de meest bekeken tv-uitzending van 2013. De marathonuitzending kwam op 30 april uit op een gemiddelde van 4,9 miljoen kijkers. Op het hoogtepunt, toen de koning de eed aflegde in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, keken er zelfs 6,6 miljoen mensen.

Anouk zorgde dinsdag al voor de meest bekeken halve finale van het Songfestival ooit, toen er maar liefst 3,7 miljoen mensen op het liedjesfestijn inschakelden. Op het hoogtepunt, tijdens het optreden van Anouk, waren dat er 4,5 miljoen.

Het is voor het eerst in negen jaar dat Nederland in de finale van het Eurovisie Songfestival staat. Anouk vertegenwoordigt ons land met het liedje Birds.

De uitzending begint om 21.00 uur op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen