Yes-R baalt van floppen The Next Pop Talent

Yes-R baalt er stevig van dat het door hem gepresenteerde SBS 6-programma The Next Pop Talent een flop is. Dat zegt de rapper in de radioshow 53n8club. The Next Pop Talent trekt nog geen 400.000 kijkers en dat is erg laag voor een grote tv-show. “We zijn geen kijkcijferkanon. Dat moet ik eerlijk toegeven. Het is geen geheim dat het niet lekker loopt bij SBS 6. Maar de mensen die het kijken – dat zijn er niet heel veel – die vinden het wel oprecht een goed en leuk programma“, zo laat hij weten. 

De talentenjacht is al sinds de start geen succes. “We zijn begonnen op een half miljoen en dat was al niet wat we gehoopt hadden. Op een gegeven moment zat het er onder en dat is gewoon balen. Het is wel een verrassing. Er zit gewoon een fantastisch team omheen. Het is gewoon een John de Mol-productie.

Aankomend weekend beginnen de live shows en dat worden er drie, in plaats van de geplande zes. “We zijn nog niet helemaal klaar, maar ik zie het nou ook weer niet gebeuren dat we met de live shows wel naar de anderhalf miljoen kijkers gaan. Wij konden niet de oppepper zijn waar SBS op gehoopt heeft.

Yes-R denkt dat het imago van SBS 6 de show geen goed heeft gedaan. “Het heeft nou eenmaal een stempel dat het daar niet lekker loopt en ik denk dat dat zijn effect heeft op de kijkcijfers. Maar ik denk dat het onterecht is.”

Ik geloof echt niet dat SBS zo’n slechte zender is, want geloof mij: ze hebben dingen wat ik met volle liefde check. Reportage is mijn ding. Dat check ik sowieso wekelijks.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen