Net5-dokter kijkt niet neer op scripted reality

Urias Boerleider, de nieuwe acteur in de scripted reality-serie Dokters op Net5, vindt het onzinnig om neerbuigend te doen over scripted reality. Dat vertelt hij aan weekblad Spits. Er moet nu eenmaal brood op de plank, stelt hij. “Natuurlijk zijn er acteurs die zeggen: ’Scripted reality? Nee zeg, doe mij maar een rol bij Toneelgroep Amsterdam.’ Maar zo werkt dat niet. Ik ben daarin heel pragmatisch. Ik heb ook huur die ik moet betalen, en er moet nu eenmaal brood op de plank komen.

Uiteraard ziet Boerleider wel het verschil. “We filmen snel en veel in een relatief korte periode, maar hebben een leuke crew en een goede cameraman. Het is een nieuw concept dat zich nu explosief aan het ontwikkelen is. Ik ben acteur en acteurs willen spelen. En als je zoiets dan doet, dan moet je het ook goed doen.”

Scripted reality, het naspelen van waargebeurde verhalen, werd vorig jaar in Nederland geïntroduceerd door Net5, en kent nu diverse varianten. “Binnen het genre zijn er zeker verschillen in kwaliteit. De ene heeft gewoon meer te bieden dan de andere.

Dokters is elke werkdag te zien op Net5, recht tegenover Goede Tijden Slechte Tijden. De uitzending van woensdag trok een voor Net5 mooie 323.000 kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen