Eva Jinek stapt over naar KRO en NCRV

Geplaatst op wo 10 apr 2013 om 23:30

Eva Jinek vertrekt bij omroep WNL. Ze stapt per 1 juli over naar de fusieomroep KRO-NCRV, waar ze een wekelijkse talkshow gaat presenteren. Dat heeft de KRO woensdagavond laat laten weten. Jinek verheugt zich op deze uitdaging. “De plannen van de KRO-NCRV spreken zeer tot de verbeelding. Naast een wekelijks programma heeft de KRO-NCRV ook de ambitie om een dagelijkse talkshow te maken en dat perspectief past goed bij mijn persoonlijke ambities“, zegt het tv-talent.

Haar vertrek bij WNL is een aderlating voor die omroep, omdat ze daar een bepalend gezicht is. “Met mijn overstap komt een einde aan een mooie tijd bij WNL. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die WNL me heeft geboden en het plezier dat we de afgelopen jaren hebben gehad.

KRO-directeur Taco Rijssemus is enorm blij. “Het is bekend dat wij een actieve bijdrage willen leveren aan de opinieprogrammering van de NPO, ook in de toekomstige samenwerking met de NCRV. Met het aantrekken van Eva zetten we die ambitie extra kracht bij.”

Rijssemus heeft niets dan lovende woorden. “Ze is een gedreven journaliste, met bijna tien jaar ervaring en een groot aantal belangrijke nieuwsuitzendingen op haar cv. Als talkshow host brengt Eva naast haar journalistieke instinct ook veel persoonlijkheid en flair met zich mee. Dat profiel is precies wat wij zochten.

De wekelijkse talkshow van Jinek zal na de zomer te zien zijn. Hoewel Jinek voorlopig in dienst treedt van de KRO, vallen haar programma’s onder de fusiecombinatie KRO-NCRV. Vanaf 1 januari 2014 wordt het dienstverband van Jinek ook formeel aan die constructie aangepast.

Op dit moment doet Jinek elke zondagmorgen haar talkshow bij WNL.
33 Reacties op “Eva Jinek stapt over naar KRO en NCRV”


 1. Jan

  Leuk! Weer een stap, over een paar jaar de late avond bij RTL!

 2. Jantje

  Nou dat is mooi dan. Net zondagmorgen een talkshow in opbouwfase. Wie gaat haar opvolgen? Hopelijk kan ze nu ook dat Plag mens bij de NCRV gaan vervangen.

 3. Jan

  Of natuurlijk P&W tijdslot opvullen over enkele jaren. Matthijs blijft wel zitten op de vroege avond.

 4. Anoniem

  Gemiste kans van RTL!

 5. Far-Above-Zero

  Nu ze van B. Moszkowicz af is kan ze ook een punt zetten achter haar foutieve beslissing om naar de Telegraaf-kliek over te stappen. Dit was te verwachten en natuurlijk is ze veel te goed om naar de commerciëlen over te stappen. Dat zou een vlag op een modderschuit zijn.

 6. Kaaskijker

  En over twee jaar vervangt ze Ivo Niehe bij de Tros. En dan zegt ze weer “Ik ben erg dankbaar voor de kansen die […] me heeft geboden en het plezier dat we de afgelopen jaren hebben gehad.”

 7. arnoud

  wat is het toch een supermooie vrouw!!! Echt het allermooiste wat de Nederlandse tv te bieden heeft,op grote afstand. Neem bijv de “verbotoxte” Linda de Mol of nog erger ene P.Brard… Enigste vrouwen die kwa natuurlijke schoonheid in haar buurt koment zijn Irene Moors en Astrid Joosten.

 8. Martijn

  Zo, die verandert snel van werkgever. We gaan wat missen op de zondagochtend.

 9. zааd

  Net een hоer zo gauw ze steeds van de één naar de ander huppelt.

 10. j-k

  nou, meneer zaad, er word meer naar de hoer gehuppelt dan dat de hoer zelf huppelt! dus het slaaat weer nergens op.

  Ik vind haar wnl cariere leuk, en dat die te vroeg gaat stoppen, maar ik vind haar wel heel goed, en ik zou naar haar kijken als ze matthijs van nieuwkerk zou opvolgen, tot morgen bij de wereld draait door Eva!

 11. Anja

  Dan weer daarheen en dan weer daaar naar toe. . In de volksmond noemen we de hoer.

 12. Zuurpruim

  Mooie stap voor Eva en goed voor de KRO. Deze vrouw is mooi, slim en heeft talent en grijpt de kansen die haar geboden worden. Jammer dat zoveel mensen jaloerse en lelijke reacties menen te moeten plaatsen

 13. Anoniem

  Off-topic: BNN wil vanaf januari 2014 een nieuwe soap gaan uitzenden. Deze zou dan op de plek van DWDD moeten komen.

  Lange tijd had Nederland maar één soap, straks misschien weer drie… Al heb ik het idee dat Malaika het niet tot januari 2014 gaat volhouden…

 14. Anoniem

  Shownieuws Meld als eerste! Klasse programma, Wel vreemd dat Eva overstapt, ze past zo goed bij de ordinaire telegraaf logische stap zou naar RTL boulevard zijn

 15. BasB

  Ik hoop voor haar dat De Telegraaf kan leven hiermee en zich niet genaaid voelt. Of je wilt of niet, ze kunnen het haar in de toekomst erg moeilijk maken..

 16. Den Draaiert Joost

  Grappig. Als een man ambitieus is dan is het een held en als een vrouw dat heeft is ze een hoer. Wat een een middeleeuwse kijk op zaken hebben veel pubertjes hier toch

 17. M

  Niets ten korte van Eva Jinek, maar dergelijke overstappen getuigen wel weer van de krankzinnigheid van ons flink achterhaalde omroepverenigensysteem!

  Juist bij de meer opinierende programma’s mag je toch verwachten dat er een presentator of presentatrice zit die een boegbeeld van de omroep vormt en de idealen van de omroepzuil een warm hart toedraagt.

  Of gelooft Eva Jinek niet langer in de rechts liberale handelsgeest maar nu in God?

  Ga toch weg met al die omroepen…

 18. a

  M: Iedereen verwisselt van baan als hij/zij denkt dat hij daar beter, gelukkiger, rijker (in de verschillende waardes), slimmer etc van wordt.
  Ook als diegene in zijn baan een visitekaartje voor het bedrijf is/was.

  Jouw redenatie is in mijn ogen een beetje kort door de bocht en heeft in deze niet zo veel met flink achterhaalde omroepverenigingsysteem te maken.
  Ik ben het wel eens dat er scherp gekeken kan en moet worden naar het huidige systeem, maar niet om de reden die jij hier aan geeft!

 19. Den Draaiert Joost

  Natuurlijk zijn de omroepverenigingen achterhaald. Het is direct gelinkt aan politiek en religie en daarom blijft het in stand. In elk ander geval zou het 15 jaar geleden al om zeep geholpen zijn.

 20. Nou ja

  Verstandig

 21. pablo

  Wat is er nou mis mee dat zij naar een andere omroep gaat, gaan toch wel meer mensen naar een andere werkgever.
  Ze is een topwijf met klasse, het is gewoon pure afgunst van een ander…

 22. robb

  Mooi koppel Sven & Eva.

 23. Asjemenou

  Had ik dus echt niet van haar verwacht dat ze naar iets van NRCV zou overstappen..

 24. M

  @ A – O, ik bedoel het ook zeker niet als de voornaamste reden voor een revisie van het omroepenstelsel hoor, maar het is wel weer een onderdeel dat ervan getuigt.

  Als al die ‘visitekaartjes’ zo inwisselbaar zijn, wat doet het er dan nog toe wie waar zit. Laten we wel wezen, Joost Eerdmans zouden we niet snel een opinierend programma voor de VARA zien maken, evenmin we Paul Witteman voor WNL aan de slag zullen zien gaan – dus ergens bestaan er nog boegbeelden met een sterke affectie voor de eigen omroepzuil. Maar een transfer van het rechts ondernemende WNL naar het levensbeschouwelijke KRO/NCRV is zoals jij al zegt inderdaad puur voor persoonlijk gewin van zowel presentatrice als omroep en lijkt daarmee meer op een RTL naar SBS partijwisseling.

  Ik ben niet tegen de keuzes van noch mevrouw Jinek nog de KRO/NCRV die er in mijn ogen slim aan doen haar aan te trekken, maar het systeem waartegen achter dit gebeurt klopt niet, maar hoe kan dit ook anders met een stelsel dat haar oorsprong vindt in een Zendtijdbesluit van 1930 en sindsdien ‘heilig’ is verklaard.

 25. Drama Queen

  Ik ga Eva op zondag ochtend missen

 26. H. Vervoort

  Simpel gezegd : Televisie presentatrice gaat een ander programma presenteren op Nederland 1. Omroepen worden productiehuizen. En dat is goed zo!

 27. Valt wel mee

  Veel geluk, Eva!

 28. k:Alex

  Ik vind haar niet zo typ dat nu al naar de CO gaat, eerst het CV wat uitbreiden.

 29. Anoniem

  Ze komt er wel , de leegloop is begonnen in Hilversum , komt door de graai cultuur daar , met de verkeerde mensen op de goede plaatsen.

  Jammer Eva is een van de beste daar.

 30. Peter

  Wel een opmerkelijke stap. Zo’n harde rechtse tante naar een wat vredige katholiek/protestant-christelijke omroep. Ze zal haar harde toontje toch wat moeten matige.
  Maar ja, Jeroen Pauw, D66 stemmer en dus behoorlijk rechts kan zijn mening ook dagelijks ventileren in een Vara programma dus het kan allemaal blijkbaar tegenwoordig…

 31. Stewie

  Het lijkt me beter zo. Jinek zat toch bij WNL niet helemaal logisch, gezien het nogal rechtse karakter van de omroep. Bij een omroep als de KRO kan je haar serieuzer nemen dan bij die Telegraaf-TV.

 32. Anoniem

  Vreemd, ze vertelde ooit in een interview nooit voor een christelijk omroep te willen werken.

 33. H. Vervoort

  @Anonymous : Wat is er nog Christelijk aan de KRO of NCRV? RKK en IKON verdwijnen, blijft de EO als enige Christelijke Omroep over. Dus Jinek zit wel goed daar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.