Danni Lowinski weer iets in de lift

Geplaatst op do 04 apr 2013 om 8:45

Foto: EONa het forse kijkersverlies van vorige week vecht Danni Lowinski zich weer terug omhoog. Er keken woensdagavond 666.000 kijkers naar de SBS 6-serie, 12 procent meer dan vorige week. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Danni Lowinski trapte twee weken terug af met een mooie 904.000 kijkers. Lovende kritieken volgden en zelfs De Wereld Draait Door besteedde  er ruim aandacht aan. Vorige week kreeg ze een klap te verwerken, toen er nog maar 595.000 mensen keken. 

De laatst behaalde cijfers zijn wat aan de lage kant, maar niet beroerd slecht. De serie behaalde een marktaandeel van 9,2 procent en dat is bijna 23 procent boven het avondgemiddelde van SBS 6.

Het meest bekeken SBS 6-programma van de avond was Hart van Nederland met 922.000 kijkers.
19 Reacties op “Danni Lowinski weer iets in de lift”


 1. Ome Frans

  Lowinski is een aardige serie met een leuke hoofdrolspeelster.

 2. Joe

  Met uitgesteld kijken is Danni vorige week op 766.000 uitgekomen.

 3. Jesse

  Een van de beste programma’s op 6 van dit moment. Deze serie wordt ook goed bekeken, zeker met herhaling en internet.

 4. Daan

  SBS zal hebben gehoopt op kijkcijfers zoals die van Dr Tinus. Het zal daarom flink tegenvallen. Wellicht is een optie om het naar 21.30 te zetten. De serie zelf is namelijk erg leuk, hoewel gister een iets mindere aflevering, echter is de concurrentie met HTMD erg lastig.

 5. RTL4

  Waar blijft het bericht dat Malaika is gestegen? Beetje sneue berichtgeving hier.

 6. Stijn

  Ja hoor, daar zijn ze weer. Danni in de lift . Wat een non bericht. Verpletterd door RTL 4, de dure SBS 6 dramaserie scoort nog niet een derde van htmd. Volgens MC zijn de cijfers wat aan de lage kant… Zeg gerust : heeeeel laag voor drama. En het ziekenhuisprogramma na Danni l scoort helemaal dramatisch en wordt weggevaagd. Lees je niets over. En bye THE way : RTL 4 hoger dan ned1 en Ned. 3 ondanks CL.. Chapeau !

 7. Anoniem

  Met dank aan de enorme plug in DWDD. Volgende week weer omlaag.

 8. Eva

  Waarom halen jullie er toch zoveel voldoening uit als programma’s niet scoren?

  Waar ik me persoonlijk veel meer over verbaas is dat het niveau van de gemiddelde Nederlander ligt bij Hotter than my Daughter.

 9. Joost

  Terechte cijfers volgens mij, na de eerste aflevering werd het alleen maar slechter. Slechter in de zin van niet grappig, want voor de rest is er weinig mis met de serie. Vooral de hoofdrolspeelster is geweldig. Maar de geniale humor die in Dokter Tinus wel aanwezig was, wordt hier node gemist.

 10. T.E.D.

  @ Stijn

  Misschien is het tijd SBS6 niet langer te vergelijken met rtl4. Rtl4 is van het niveau Ajax, SBS6 is meer FC Zwolle.

  Twee spelers van een compleet ander niveau, dus ook gewoon niet te vergelijken ;-)

 11. T.E.D.

  @ RTL4

  Misschien omdat Malaika niet echt in de lift zit? Het scoort nog steeds onder het vorige week gemiddelde.

  Als Malaika morgen in eens over de 300 duizend scoort weet ik zeker dat Mediacourant er een artikel over maakt. Maar nog heen 200 duizend kijkers is amper ‘in de lift’ te noemen!

 12. Alinde

  Ik kon er echt niet naar kijken. Serie is veel te licht om dergelijke thematiek te behandelen. Wij werden er erg onrustig van en hebben hem na 10 minuten uit gezet. Maak nou gewoon lekkere commerciele lolligheid. Is helemaal niets mis mee.

 13. Ralph

  @RTL4: Malaika in de lift? Je bedoelt dat er een dip zat afgelopen maandag en dinsdag.

 14. Sub-Zero

  Die Nederland 2 series scoren ook zoiets en dat is ook meteen flop.

  Dit zijn gewoon slechte cijfers… drama is duur. Divorce zat al op de 2 miljoen grens en dit komt niet eens boven de 700.000 uit.

 15. TVkijker34

  Danni Lowinski was weer top gisteravond!

 16. Peter

  Gestegen, maar te laag voor zo’n serie. Dat is pas de realiteit.

  Overigens wel een betere aflevering dan de 2e. Dat spastische meisje deed het echt geweldig. Zo iets kun je niet acteren.

 17. Frank

  Hier wordt steeds vaker beweert dat programma’s van SBS het bij RTL beter zouden scoren. Dat heeft niet alleen te maken met het imago, maar het gaat gewoon om de toegevoegde waarde!!! Elke merk/bedrijf wil/moet zich onderscheiden om bestaansrecht te hebben. Dit is waar SBS het moeilijk heeft, want in een bomvolle markt kunnen zij te weinig bestaansrecht creeren. Natuurlijk zitten er goede programma’s tussen, maar waarom massaal naar SBS kijken als de PO en RTL het redelijk voor elkaar hebben. Het geloof in SBS is ontstaan uit de tijd dat de van Westerloo de RTL tent bijna heeft vernield. Maar in een normale situatie waar de po en RTL gewoon blijven ondernemen is er maar weinig ruimte voor nog een grote zender.

 18. Anoniem

  Heb gisteren genoten van Danni, ik merk dat ik gtst onderbreek om naar Danni te kijken. Soap blijft soap, je mist niet heel veel als je de volgende dag weer kijkt. Bij een serie is dat anders. Net zoiets als de moord missen in csi of ncis etc.

 19. Marvin

  Super leuke serie! leuk om naar te kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.