Caroline en Linda in Postcode-veldslag

Foto: NCRVVoor het eerst in de historie staan de Postcode Loterij-shows Eén tegen 100 van Caroline Tensen (Nederland 1) en Miljoenenjacht van Linda de Mol (RTL 4) vanavond recht tegenover elkaar. Beide programma’s zijn kijkcijferhits, maar deze krachtmeting zal bepalen welke show het meest geliefd is bij de kijker. Waar Miljoenenjacht al een paar weken bezig is, keert Eén tegen 100 terug voor een nieuw seizoen. De Tensen-show heeft met het populaire Bananasplit veruit de beste lead-in.

De minder goed scorende lead-in Obese – dat de helft van het Bananasplit-publiek scoort – weerhield Miljoenenjacht er de afgelopen weken echter niet van om topcijfers neer te zetten. Twee weken geleden noteerde Miljoenenjacht met 2,1 miljoen kijkers zelfs de meest bekeken aflevering in zeven jaar.

Eén tegen 100 trekt doorgaans meer kijkers. Het seizoen dat vorig jaar in het voorjaar te zien was scoorde op het hoogtepunt 2,2 miljoen kijkers, de beste score sinds 2005. Afgelopen najaar stond de show direct na Boer Zoekt Vrouw en keken er op het hoogtepunt 2,5 miljoen mensen.

Morgenochtend zal blijken wie de meeste kijkers heeft getrokken: Tensen op Nederland 1 of De Mol op RTL 4.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen