Annechien Steenhuizen nieuwe anchor Achtuurjournaal

Annechien Steenhuizen is de nieuwe presentator van het Achtuurjournaal. Vanaf 13 mei zal zij afwisselend met Rob Trip het belangrijkste NOS Journaal op tv presenteren. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. Steenhuizen volgt Sacha de Boer op, die begin maart aankondigde na tien jaar te stoppen als anchor. “Ik ben waanzinnig blij dat ik deze kans krijg. Dit is er zo een die één keer in je leven voorbij komt. Ik ben vereerd dat ik dit mag gaan doen“, vertelt de 35-jarige NOS’er. 

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van het NOS Nieuws, is verheugd. “Met Annechien krijgt het NOS Journaal van 20.00 uur een nieuwe en zeer talentvolle anchor, die haar sporen als journalist en als presentator al ruimschoots heeft verdiend.”

Ik ben blij en trots dat Annechien deze keuze maakt en ik weet zeker dat zij zeer op haar plaats zal zijn in het NOS Journaal van 20.00 uur”, zegt Gelauff.

Steenhuizen begon haar loopbaan in 1999 als redacteur bij RTL en stapte in 2002 over naar RTV Utrecht waar ze ging presenteren. In 2008 werkte ze een aantal maanden als Jakhals bij De Wereld Draait Door en in 2009 kwam ze in dienst bij de NOS als presentator van NOS op 3.

Ruim tweeëneenhalf jaar later, in 2011, maakte zij de overstap naar het NOS Journaal. Nu maakt ze dus al promotie naar acht uur.

Velen dachten dat Astrid Kersseboom de nieuwe Sacha de Boer zou worden. Zij gaf in het AD ook aan graag de baan te willen hebben.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen