Alexander Klöpping scoort tegenover kijkcijferhits

Foto: VARAAlexander Klöpping heeft zich vrijdag goed staande gehouden tegenover de kijkcijferhits Flikken Maastricht en X Factor. Zijn eerste van drie tv-colleges over Silicon Valley trok 586.000 kijkers naar Nederland 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Wereld van Klöpping was daarmee de nummer vier in zijn tijdslot. Naast Flikken Maastricht en X Factor, die beide 1,7 miljoen kijkers noteerden, deed ook de SBS 6-show Bloed, Zweet en Tranen het beter met 628.000 kijkers.

Klöpping behaalde een marktaandeel van 8,3 procent en dat is 32 procent boven het laatste weekgemiddelde van Nederland 3, een mooie prestatie.

Het tv-college van Klöpping werd uitgezonden in het kader van DWDD University, de leergierige afdeling van De Wereld Draait Door. De eerste twee afleveringen werden vorig jaar verzorgd door Robbert Dijkgraaf.

Zijn tv-college over de oerknal trok op een donderdag in mei 991.000 kijkers, terwijl zijn college over het allerkleinste op een vrijdag in november 1,1 miljoen kijkers trok. Die uitzendingen kenden minder felle concurrentie.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen