Weekblad Story vindt VARA-sterren hypocriet

Weekblad Story haalt flink uit naar de VARA en haar boegbeelden. Het veel gelezen blad vindt hen erg hypocriet. Dat blijkt uit een grote reportage. ‘Gewone mensen moeten bezuinigen, maar VARA-sterren leven als miljonair’, kopt Story. “De VARA zou een volksomroep moeten zijn. Maar het tv-publiek, dat vaak hard moet buffelen om het hoofd financieel boven water te houden, mag toekijken hoe de VARA-sterren zélf torenhoge salarissen verdienen, deels betaald uit belastinggeld.” 

De Story laat zien wat sterren als Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw ‘het liefst verhullen’, zoals hun villa’s, tweede huizen en auto’s. Maar ook hun salarissen staan gepubliceerd. Zo is van Van Nieuwkerk bekend dat hij 491.025 euro per jaar krijgt. “Voor de hardwerkende man en vrouw in de straat zijn dit salarissen die het voorstellingsvermogen te boven gaan.

Veel te hoog, vindt Story het. “Presentatoren hebben immers al een droombaan, maar worden daarvoor óók nog eens meer dan riant betaald. Daarnaast pakken zij door schnabbels, die ze nota bene aan hun bekendheid bij de door de overheid gefinancierde tv-zenders te danken hebben, er vaak nog vele tonnen aan extra inkomen bij.

De salariëring is ‘schrijnend’, stelt het blad. “De socialistische omroep blijkt allang niet meer de tv-zender voor het volk die hij óóit was – het zijn vooral de elitaire milieus voor wie de programma’s nu gemaakt lijken te worden.

De ware miljonairslevens die de VARA-sterren Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann en Paul Witteman leiden, hebben weinig meer van doen met de sociale beginselen die hun omroep ooit voorstond.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen