RTL 5 hoopvol over dramatisch bekeken vooravond

RTL 5 is hoopvol over haar dramatisch slecht bekeken vooravond. Zowel Lust Liefde of Laten Lopen? als 16 en Zwanger deden het in februari beter dan de negen afleveringen in januari. Dat heeft de tv-zender vrijdag laten weten in een persbericht. Lust Liefde of Laten Lopen en 16 en Zwanger zijn dagelijks tussen zeven en half negen te zien, maar dat merkt vrijwel niemand op. Zo keken er donderdag respectievelijk slechts 63.000 en 57.000 kijkers, extreem lage kijkcijfers.

De positieve noot over de kijkcijfers van de RTL 5-vooravond kunnen niet verbloemen dat de jongerenzender sinds de introductie ervan naar het vooravondniveau van RTL 8 is gezonken. Die zender wordt in de vooravond compleet genegeerd, met donderdag bijvoorbeeld slechts 10.000 kijkers voor Judge Marie Lopez.

Dat zelfs kinderzender Nickelodeon recht tegenover de geflopte vooravondshows van RTL 5 twee keer zo veel kijkers trekt en RTL 5 daardoor de tiende zender van Nederland is op dat moment, wordt niet in het persbericht aangehaald.

Het andere geflopte vooravondprogramma van RTL 5, Het Beste van Idols Worldwide met Ferry Doedens, kan ook rekenen op positief commentaar. RTL 5 merkt op dat de eerste aflevering, die 333.000 kijkers trok, ‘goed’ is bekeken. Dat alle afleveringen sindsdien rond de 100.000 kijkers slingeren, wordt ook niet aangehaald.

Binnenkort brengt RTL 5 Take Me Out terug in de vooravond. Dit keer niet met Eddy Zoëy aan het roer, maar met Jan Kooijman.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen