Paul de Leeuw stopt met zaterdagavondshow

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw stopt na dit seizoen met het maken van tv-programma’s op zaterdagavond. Dat kondigt de VARA-ster dinsdag aan in het AD. Jarenlang was De Leeuw hét kijkcijferkanon op de zaterdag, maar sinds 2009 weet hij niet meer te winnen van Linda de Mol. Ook komt hij nauwelijks meer over de één miljoen kijkers heen. “Je ziet het aan de kijkcijfers: mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour. Dan is het eenvoudig: er moet iets anders komen“, zegt hij.

De Leeuw trok zaterdag met Langs De Leeuw slechts 892.000 kijkers, erg laag voor een Nederland 1-programma. “In mei eindigt mijn contract. Natuurlijk ga ik praten met de VARA en de NPO over verlenging, maar wel met een andere invulling: voor mij geen zaterdagavond meer.

Hij vindt dat Nederland 1 iets anders moet bedenken voor die weekenddag. “Die avond heeft nu iemand anders nodig, een frisse wind. Daar moeten de omroepen goed over nadenken.

De kritiek dat hij nu tv maakt in België, omdat zijn werk in Nederland niet meer aanslaat, hoort hij niet graag. “Die kritiek vind ik te makkelijk. Je moet het maar doen: een programma naar een ander land vertalen is niet eenvoudig.

Bovendien: ik ben niet weg uit Nederland, ik blijf hier gewoon televisie maken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen