Opnieuw cabaretstrijd tussen VARA en RTL 4

Voor de tweede week op rij vindt vanavond een cabaretveldslag plaats op televisie. Recht tegenover de tv-première van Cabaret Voor Beginners met Brigitte Kaandorp op RTL 4, herhaalt de VARA op Nederland 1 een show van Jochem Myjer. Daar tegenover lijkt SBS 6 nauwelijks meer een concurrent, maar dat kan Ron Brandsteder niet deren. “Voor mij is De Showbizzquiz al een succes omdat ik het met mijn zoon doe. Mijn hart is vervuld met trots als ik naast hem in de studio sta.”

Een week geleden zag het tv-landschap er nagenoeg hetzelfde uit. Naast de amusementsshows op SBS 6, kwam RTL 4 met een nieuwe cabaretvoorstelling en Nederland 1 met een oude.

Najib Amhali bezorgde RTL 4 de overwinning door maar liefst 2,4 miljoen kijkers te scoren, Youp van ’t Hek moest op 1 genoegen nemen met 1,4 miljoen kijkers en de SBS 6-programma’s The Next Pop Talent en De Showbizzquiz kwamen niet verder dan respectievelijk 693.000 en 584.000 kijkers.

Waar RTL 4 net als vorige week tweeënhalf uur vult met cabaret, duurt De Rust Zelve van Jochem Myjer een half uur korter dan de show van Van ’t Hek. Daarom zendt de VARA vanavond aansluitend het programma Evenblij met Jochem Myjer uit.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen