‘Lieke van Lexmond gebruikt radeloze ouders’

Foto: MAXHet is stuitend hoe de tv-show Het Zesde Zintuig van Lieke van Lexmond omgaat met nabestaanden. Dat vindt tv-kenner Jean-Pierre Geelen, schrijft hij in De Volkskrant. Geelen leeft mee ouders die zich tot de RTL 4-show wenden. “De radeloze ouders kun je moeilijk kwalijk nemen dat ze ten einde raad hun heil zoeken bij vage lepeltjesbuigers en handlezers, in ruil voor wat cameralicht. Het beeld is stuitend: is je kind vermoord, trekken tv-boeren er joelend mee de mediamarkt over.”

De tv-recensent gelooft de RTL 4-paragnosten totaal niet. Onder hen bevindt zich Peter van den Hurk. “Een showmaster met Haags accent die ooit een helderziendenverkiezing won op RTL.”

Ook Van Lexmond maakt het programma niet bepaald geloofwaardig, vindt hij. “Zelf is Lieke niet helderziend, maar ze heeft wel een andere bijzondere gave: tijdens opnames van het EO-programma Op zoek naar God had ze God gezien en gesproken.”

Het was een knappe jonge vent, vertelde ze zonder blikken of blozen. Geknipt voor Het Zesde Zintuig: goedgelovigheid valt haar niet te ontzeggen.”

In Het Zesde Zintuig wordt je kind gewoon opnieuw vermoord. Dat kan iedereen zien“, besluit hij.

De hele column is hier te lezen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen