Johan Nijenhuis wil half miljoen kijkers voor Malaika

Johan Nijenhuis hoopt dat RTL 5 op een gegeven moment 500.000 kijkers gaat trekken met zijn nieuwe soapserie Malaika. Dat zegt de regisseur vandaag in dagblad Metro. RTL 5 neemt vanavond afscheid van haar dramatisch bekeken vooravond en komt met een nieuwe programmering, met om 19.00 uur Malaika. “Ik wil heel graag naar de 300.000 vaste kijkers. En ik hoop ergens in de loop van de komende drie maanden de half miljoen aan te tikken“, zo laat Nijenhuis weten.

Het wordt een behoorlijke klus voor Malaika, want de afgelopen weken kwam Lust Liefde of Laten Lopen? op hetzelfde tijdstip amper boven de 100.000 kijkers uit. “Natuurlijk, kijkcijfers zijn belangrijk, maar ik ben nu al content omdat ik weet dat we iets leuks hebben gemaakt. Ook al wordt het geen hit, ik ben tevreden met de inhoud.

Dat zijn soap recht tegenover een andere soap staat, Spangas op Nederland 3, baart Nijenhuis geen zorgen. “Nee, Malaika is een prima serie voor als je Spangas ontgroeid bent. Spangas is leuk voor kinderen uit groep 6, 7 en 8, maar vanaf je middelbare schooltijd oriënteer je je op de volgende stap. De twee series zitten niet in elkaars vaarwater.

Tijdens de voorbereiding kwam Nijenhuis erachter dat hij met Malaika een echt goed product levert. “Toen ik mezelf erop betrapte dat ik aflevering drie – die ik net had gemonteerd – kon bekijken zonder dat ik allerlei analyses in mijn hoofd liet meedraaien. Ik keek zoals de kijker thuis ook kijkt.”

De nieuwe vooravond van RTL 5 bestaat uit Flodder om 18.00 uur, Het Beste van Idols Worldwide met Ferry Doedens om 18.30 uur, de nieuwe soap Malaika met onder meer Curt Fortin en Jasmine Sendar om 19.00 uur, Take Me Out met Jan Kooijman om 19.30 uur en een terugblikserie van Oh Oh Cherso om 20.00 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen