Ilse DeLange coach in The Voice of Holland

Geplaatst op Mon 18 Mar 2013 om 20:08

Ilse DeLange gaat aan de slag als coach in The Voice of Holland. Daarmee is één van de twee vrijgekomen plekken in het panel van de RTL 4-hit opgevuld. Dat maakte Albert Verlinde maandagavond bekend in RTL Boulevard. Het is volgens Verlinde een kwestie van contractuele zaken afwikkelen. “RTL weet het al, Ilse weet het al, John de Mol weet het al, alleen de laatste dingetjes moeten nog afgetikt worden. We hebben het management gebeld en die zeiden: ‘O, is het al bekend?’

Nick & Simon en Roel van Velzen stoppen met de show en daarmee zijn alle coaches van het eerste uur verdwenen. Naast Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis komt nu dus De Lange te zitten.

Wie de vierde coach wordt, is nog niet duidelijk. Alain Clark liet zondag in Life 4 You blijken open te staan voor de functie.
48 Reacties op “Ilse DeLange coach in The Voice of Holland”


 1. Noxue

  Lijkt me goed voor het programma dat er 2 vrouwelijke coaches zijn. Ik hoop alleen dat ‘de lege plek’ opgevuld gaat worden met een leuke bn-er met humor. Want dat was altijd toch een belangrijk onderdeel van het programma.

 2. Flappy

  Schaaaaaaaaaap! Best of the rest, namelijk Anouk, maar Ilse DeLange is natuurlijk geen sterk jurylid in vergelijking met Angela Groothuizen.

 3. jelly

  Ook hou ik van dr, heb toch t gevoel dat Trijntje de sfeer er een beetje uitgehaald heeft. Zal vast goed komen met tukker Ilse :).

 4. Anonymous

  Dan is ze mij kwijt als fan. Iemand met zo’n carrière die zich laat inpakken door een veredelde karaokeshow. Zonde…

 5. Marc

  Ilse Ilse, wat ga je nu toch doen? Prachtige carrière als zangeres, spontane leuke meid, dan ga je niet in een Voice Of Holland coach spelen. Betere talenten dan wat jezelf bent zullen er echt niet uit voortkomen. Baal hier echt van…

 6. Ronald

  @ Marc, die mening deel ik met je.
  Zal niet overal gewaardeerd worden, je gaat toch niet je zorgvuldig uitgebouwde goedlopende carriere laten verpesten door die Voice pulp?

 7. Far-Above-Zero

  Tot voor kort vond ik haar een hoogstaande, integere artieste. Dat is over, nu ze is toegetreden tot de duistere wereld van John de Mol. Ze komt terecht in een machinerie waar ze niet in thuis hoort en waar alle echtheid wordt weggevaagd.

 8. Ronald

  @Far-Above-Zero.
  Ik vrees dat het haar inderdaad fans gaat kosten…

 9. kritische kijker

  Jammer daar is er weer een voor voldoende geld ingestonlen. RTL gaat gewoon door met deze onzinige en gemanipuleerde show. Zonde dat Ilse zich voor dit karrtje laat spannen. Ze zal er geen stap mee vooruit doen sterker ze zal er minder serieus door genomen worden.

 10. Ronald

  @ kritische kijker. Precies. Het zal afbreuk aan haar naam doen. Zeker weten.

 11. kritische kijker

  @Ronald
  Hoef jij je niet druk om te maken.

 12. Peter

  Goede keuze. Een A-zangeres die weet waar ze het over heeft. En ze heeft humor, ook niet geheel onbelangrijk in het coach team.

 13. Rianne

  Goh..wat zijn jullie zuurpruimen zeg. Vind het wel erg sneu dat je ineens geen fan meer bent wanneer ze plaats neemt in de jury. Wat heeft het nou te maken met haar als persoon of haar muziek? Ik zie het eerder positief. Zij kan juist een ander soort deelnemer aantrekken. Hoop dat ze de lui er uit haalt die mooi zingen én een verhaal kunnen overbrengen. Daar is zij juist geniaal in. Zij kan weer iets anders toevoegen aan de Voice. En tuurlijk zal er nooit een tweede Ilse komen. Ze is gewoon uniek. Vind het een prachtig mens met een prachtige stem. Ze staat stevig in haar schoenen. Een John de Mol kan haar huis niet veranderen hoor. Als je als “fan” zo over Ilse denkt, dan had je van meet af aan al niet heel veel vertrouwen in haar als artiest, persoon noch haar muziek. Wacht het nou eerst eens af voor je oordeelt.

 14. Rianne

  huis moet heus zijn.

 15. Marc

  Rianne, Jij hoort zeker bij de miljoenen die naar die pulp kijken?
  Zo te lezen wel, want je bent in de veronderstelling dat er iets goeds uit voort kan komen….
  Het geld gaat naar John en Vodafone.
  Het slechte blijft berooid over. De kandidaten dus.

 16. Ronald

  @Rianne

  Jij hebt wel gelijk, ik ben inderdaad nogal een sneu figuur.

 17. Mark

  Waarom niet Waylon?

 18. Anonymous

  Top, ilse is leuk! Lekker vrolijk!

 19. Wwzapper

  Mij een beetje te zoet. De show wás bij tijd en wijle al bijna hysterisch positief (ik mis wat Gordon/Simon Cowell-achtig commentaar).

  Alleen weet ik niet wie er náást Anouk nog voldoende in staat zouden zijn om de show een beetje pit te geven, naast het hebben van een muzikale reputatie die groot genoeg is voor in die stoel.

 20. Rianne

  @ Marc

  Ik kijk het niet. Maar dat neemt niet weg dat ik vind dat Ilse iets kan toevoegen. Juist omdat zij een goede artiest is. En daarbij denk ik ook niet dat de kandidaten de illusie hebben dat ze rijk worden van hun deelname aan het programma. Niet alles is zwart wit. Omdat je iets niks vindt, wil niet zeggen dat je er geen mening over kan hebben. En in mijn geval is het positief.

 21. caro

  ilse is saai, verlegen en te netjes! gaat leuk worden dus…NOT

 22. Sub-Zero

  Jullie doen alsof die gast iemand total los geslagen heeft en die gene uit een rietje moest eten… overdrijven is ook een kunst!

 23. Zuurpruim

  en nu die domme Trijntje er nog uit…………….

 24. Eva

  Neeeeeeeeee waarom doet Ilse dit?! Dit degradeert haar hele zijn ipv dat het haar goed doet!!

 25. Tijnemans

  Tjonge jonge, typisch Nederland hoor…

  In Amerika doen grote sterren mee, in de UK zitten grote namen, maar hier mag het niet want dan raken ze fans kwijt!? KOM OP hoe zielig! Afgunst, jaloezie, domheid…. het slaat nergens op.

  Ilse is een leuke toevoeging aan het team!

 26. Daan

  Nu ga ik zeker weer wat vaker kijken. Leuk mooi meisje.

 27. Negenendertig

  Het brengt in ieder geval de lach terug in de jury.
  Marco en Trijntje zijn erg serieus, Ilse fladdert meer.

 28. L3R0Y

  Ilse is denk ik een goede aanvulling. Hiermee is er weer een A-artiest toegevoegd aan The Voice. Marco, Trijntje en nu Ilse erbij. The voice krijgt hiermee echt aanzien. De keuze voor de 4e coach word wel steeds beperkter. Wie is nou van hetzelfde niveau als deze 3? Dan blijven er maar een paar over nog…spannend!

 29. Coca-Cola

  Je bent fan van iemand om zijn/haar kwaliteiten. Je bent niet opeens fan-af omdat iemand met een programma mee gaat doen. Bij Van Velzen en bij Nick en Simon is het juist andersom gegaan. Die zijn populairder geworden door de show. Ik denk dat Ilse de Lange een leuke toevoeging is. Als ik kon zingen zou ik haar kiezen als coach.

  Ik begreep wel dat Trijntje en Ilse niet echt klikken met elkaar. Ik ben benieuwd of ze dat goed kunnen verhullen.

 30. Negenendertig

  Het is goed om iemand in de jury hebben die eigen materiaal schrijft.
  Marco en Trijntje doen dat niet.
  Nick, Simon en Roel deden dat wel.

  Ilse zal anders luisteren.
  Waar Marco en Trijn misschien technisch zullen luisteren daar zal Ilse anders beoordelen.

 31. M.van Nieuwkerk

  Ilse ……….. wat doe je?!!

 32. The Insider

  Ik had jullie al eerder verteld dat Ilse in de afrondings-fase zat, maar niemand geloofde mij, geeft niet hoor ;-)

  Maar ik heb nog een verrassend nieuwtje: We zijn in gesprek met Rob de Nijs, serieus!

 33. Negenendertig

  @insider; De UK versie heeft Tom Jones.
  Het zou helemaal niet zo gek zijn.
  50 jaar in het vak, brok ervaring.
  Als tegengewicht voor de jongere.
  Beter dan Alain Clarke!

 34. FooL

  @ Negenendertig
  The Britse versie is niet te vergelijken met de kneuterige NL versie.
  Niet qua kandidaten, coaches/coaching, totale sfeer/uitstraling.

 35. Ronald

  Cioca Cola. O ja hoor makkelijk, als iemand iets heel stoms doet kan het zijn dat je geen fan meer bent van iemand. In dit geval het deelnemen aan The Voice.
  Waarom gaat iemand met zo’n carrière als Ilse meedoen aanhet beoordelen van non talenten die niet geloofwaardig zullen zijn? Misschien kan ze vertellen dat The Voice niet de manier is om door te breken.

 36. Anonymous

  Als al die bovenstaande zogenaamde ‘fans’ de albums van Ilse waren blijven kopen, had ze dit nooit gedaan.

 37. Coca-Cola

  Ik denk dat de fans van Ilse een iets hoger niveau hebben dan dat Ronald. Je bent fan iemand om wat voor nummers ze zingt, haar stem etc.

  Als je door 1 actie die jou idool onderneemt waar jij het niet mee eens bent opeens geen fan meer bent, zal je het waarschijnlijk nooit echt geweest zijn.

 38. Ronald

  Coca Cola. Meedoen als jurylid aan een karaokeshow is niet haar niveau. Ik kan me voorstellen dat het dan niet meer hoeft. Nogal een degradatie vind je niet?

 39. Coca-Cola

  Dat is jou kijk op de zaken Ronald. Ik zie het niet als degradatie. Maar dat neemt niet weg dat ze een grote fanbase heeft en die zal hierdoor echt niet afhaken. Mijn motivatie staat nu al twee keer aangegeven, dat lijkt mij voldoende.

 40. Ronald

  Coca Cola. Niet iedereen is idolaat van shows als The Voice, dat zijn maar 2,5 miljoen Nederlanders. Sowieso zijn die shows een degradatie voor muziek en echt talent.

 41. DD

  jeetje loop je weer gal te spugen!! Heb je geen beurt gehad?

 42. Ronald

  DD. Of dat er wat mee te maken heeft? Zo kijk ik nu eenmaal tegen die shows aan.

 43. Anonymous

  Wie had The Voice dit jaar ook alweer gewonnen?

 44. DD

  Ronald…

 45. Ronald

  DD…

 46. Bart

  @Ronald jij brengt nooit iets positiefs. Ga lekker met jezelf op een onbewoond eiland zitten. En loop anderen niet de tent uit te lokken met dat toneelstukje van je.

 47. Ronald

  Als jij het ticket betaald, Bart. Mag ik het eiland kiezen?

 48. Bart

  Nee

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.