Halina Reijn hoopt op hoge kijkcijfers voor Charlie

Halina Reijn hoopt dat veel mensen vanavond afstemmen op haar nieuwe dramaserie Charlie, de Nederlandse versie van de Amerikaanse tv-hit Nurse Jackie. Dat vertelt de actrice in Avrobode. Reijn weet niet wat ze kan verwachten. “Ik heb daar geen ervaring mee, omdat ik nog nooit eerder in een tv-serie heb gespeeld. Als ik op het toneel sta, komen bezoekers speciaal voor die voorstelling en kan ik precies zien hoeveel mensen er in de zaal zitten. Bij televisie is het iedere keer afwachten.

Of mensen kijken hangt van duizend dingen af, weet Reijn. “Hoe laat het wordt uitgezonden, wat er op de andere netten te zien is, misschien ook wel van het toeval… En ze zappen zo weer weg. Ik hoop natuurlijk dat veel mensen kijken.

Het is in elk geval weer wat anders dan anders, zegt ze. “Charlie is alles wat je niet van een ziekenhuisserie verwacht, maar daardoor heel goed. Ik ben super trots op het resultaat. En omdat ik me langere tijd moest verdiepen in mijn personage, vind ik het een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan.

Nurse Jackie vertelt het verhaal van een verpleegster die drugsverslaafd is. Ze steelt medicijnen uit het ziekenhuis en liegt tegen iedereen om haar geheim te bewaren.

De eerste uitzending is om 21.25 uur op Nederland 3.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen