Floortje Dessing giert om buitenlandse televisie

Floortje Dessing vindt het erg grappig om tijdens haar reizen voor BNN een blik te werken op de buitenlandse tv-zenders. Dat vertelt de presentatrice aan VARAgids. Dessing komt van alles tegen. “Televisiekijken in het buitenland is superleuk, je krijgt een blauwdruk van het land waar je bent. Soms zie je de gekste dingen. In Australië heb je Shoot & Cook; het ene moment zie je een schattig hertje in de natuur ronddartelen, even later ligt datzelfde hertje in een pan in de kookstudio.” 

Maar het kan nog gekker. “In Brazilië is een kanaal met live koeienveilingen, waar je vanuit je luie stoel kunt meebieden. ‘En dan hebben we hier prijsstier Pamela108…’ Zó grappig.”

Hoe ver ze ook is, Nederland is nooit ver weg. “In Noord-Korea zat ik op mijn hotelkamer naar een uitzending van een of andere militaire parade te kijken, kwam ineens onze eigen André Rieu op het Vrijthof in Maastricht in beeld! Ik moest met mijn ogen knipperen, maar het was hem toch echt.”

Als ze in Nederland, kijkt ze ook graag buitenlandse tv. “Geniaal is John Stewart in The Daily Show, op Comedy Central. Hoe hij die ultrarechtse randdebielen van FOX aanpakt, daar kan ik zó van genieten! Friday Night with Jonathan Ross en The Graham Norton Show: daar zitten rustig drie Hollywoodsterren op één bank.”

Ik geloof niet dat wij zoiets in Nederland kunnen.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen