‘Danni Lowinski succesvol door eenvoud’

Foto: EODat de komische dramaserie Danni Lowinski het vorige week woensdag zo goed deed op SBS 6, heeft ze voor een belangrijk deel te danken aan haar eenvoud. Dat vertelt Rogier Visser van producent Talpa Fictie vandaag in het AD. Het zijn makkelijke verhalen zonder te veel onderliggende lagen, legt Visser uit. “Danni loopt elke aflevering tegen een probleem op dat ze aan het eind van de uitzending heeft opgelost. Vaak gaat het om problemen waar veel kijkers zich in herkennen.

Bovendien onderscheidt de serie zich volgens Visser van andere series. “We zochten iets wat een beetje anders is dan anders. Geen standaard ziekenhuis-, politie- of advocatenserie. Het hele karakter van Danni vonden we meteen leuk.

Danni is een beginnend advocaat met een wat ordinair overkomen. “Alles aan haar is te veel. Hoe ze eruitziet, wat ze doet en wat ze zegt. Het is een heel dunne lijn, want het kan ook gaan irriteren. Maar het lijkt erop dat we precies de goede balans hebben gevonden.

Dat de advocate vooral voor minderbedeelden opkomst, is in zijn ogen de tweede succesfactor. “Ze neemt het op tegen verzekeringsmaatschappijen, banken, de politie. Dat moderne Robin Hood-gedrag spreekt mensen aan.”

De Telegraaf roemde vooral de relatief onbekende hoofdrolspeelster Marlijn Weerdenburg. Visser: “Je ziet de laatste tijd steeds dezelfde, bekende gezichten in series. Daar wilden we van af. We hebben expres gekozen voor een nieuwe naam, zodat de kijker geen actrice ziet die een rol speelt, maar iemand die Danni Lowinski is.

Danni Lowinski scoorde vorige week een mooie 904.000 kijkers en beleeft vanavond om 20.30 uur haar tweede aflevering.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen