Telegraaf en Volkskrant vinden schansspringen niets

De Telegraaf en De Volkskrant zijn niet onder de indruk van de nieuwe tv-show Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. De eerste is ‘verbijsterd’, de ander vindt het een ‘drama’. Dat is maandag te lezen in de kiosk. Marcel Peereboom Voller, de tv-recensent van de grootste krant, De Telegraaf, vindt het ‘knullig, sfeerloos, platvloers, langdradig, goedkoop en liefdeloos gemaakt’. “Ook dit programma gaat de zender er niet bovenop helpen. Het zal het herstel eerder afremmen.

Voller vond de show, die hij een ’televisiedrama noemt’, erg in herhaling vallen. “De sterren moesten verdienen en de zender moest scoren, maar vergat te checken hoe het in de huiskamer overkwam: zonder hart, zonder ziel.”

Ook Jean-Pierre Geelen vindt dat de sprongen te vaak herhaald werden. “Hoe hard de sterren ook vielen, veel vaart zat er niet in. Kon ook nauwelijks, als je veertien sprongen van tien seconden moet uitsmeren over twee uur televisie. Dat betekent eindeloze herhalingen en gebabbel.

Vliegende Hollanders is volgens hem ‘een soort gedwongen prostitutie’. “De uitgebuite hoertjes in het eerdere Sterren Springen liepen een trommelvliesperforatie, buikproblemen en een bloedlip op – de tol van de televisieroem. Maar ja, de trieste sterren moeten wel, zij zijn verslaafd.

De schansspringshow ging vrijdag goed van start. Er keken bijna 1,1 miljoen mensen naar de twee uur durende uitzending op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen