Patricia Paay is werk aan het afbouwen

Foto: RTLPatricia Paay wil langzaamaan steeds minder op het televisiescherm verschijnen. Dat vertelt de presentatrice aan weekblad Story. Paay is voorzichtig aan het minderen. “Ik ben mijn werk aan het afbouwen. Ik kom al veertig jaar op tv. Van de Wie Kent Kwis van Fred Oster tot de shows van Willem Ruis. Tel daarbij op de bijna vijftig singles die ik uitgebracht heb, en de energievretende tijd met The Starsisters. Ik ben trots op mezelf. Maar ik merk de laatste tijd dat ik geen fut meer heb.” 

De tv-ster kan het soms niet meer aan. “Soms kan ik zó klaar zijn met alles. Optreden doe ik überhaupt niet meer. Ik word nog vaak gevraagd, hoor. Maar ik heb er gewoon geen zin meer in. Op privéfeestjes pak ik weleens spontaan de microfoon, maar dat is het wel.”

Paay kan naar eigen zeggen geen druk meer verdragen. “Daarom kom ik Nicky thuis al niet meer om mij heen hebben als ik moest werken. Als ik tv-opnames heb, wil ik de avond tevoren alleen zijn en mijn rust nemen. De volgende ochtend zet ik een ontspannend klassiek muziekje op. Dan tut ik lekker wat. Maak mij mooi op, en ga aan het werk.”

Dat doe ik in mijn eigen ritme. Showbizz is hard werken! Dan kan je aardig opbreken“, besluit ze.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen