Ook tragikomedie Volgens Robert geen kijkcijfersucces

De Publieke Omroep blijft teleurstellen met dure dramaseries die niet worden uitgezonden op hoofdnet Nederland 1. Ook de tragikomedie Volgens Robert beleefde zondag een magere première met 500.000 kijkers op Nederland 2. Dat blijkt maandag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook de series Freddy, Leven in de Brouwerij (Ned. 2) en Bellicher: Cel (Ned. 3) zijn op dit moment geen hit. Op respectievelijk zaterdag en zondag trekken die series ongeveer evenveel kijkers.

Dit seizoen heeft de Publieke Omroep een vat vol dure dramaseries geopend, waarvan voor het merendeel geen ruimte is op Nederland 1. Recent eindigde Lieve Liza als een complete flop, terwijl De Ontmaskering van de Vastgoedfraude ook geen hit was.

Volgens Robert gaat over huisarts Robert Finkelstein, een rol van Peter Blok. Na 25 jaar huwelijk, 22 jaar vaderschap en 20 jaar huisartsenpraktijk belandt hij in een midlifecrisis.

De serie volgt op het succes van de MAX-hit Dokter Deen en de SBS 6-hit Dokter Tinus. De oorspronkelijke titel van Volgens Robert was Dokter Robert, maar dat werd de VARA te veel van het goede.

Volgens Robert was zondag het vierde meest bekeken Nederland 2-programma van de avond.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen