Nog geen einde aan reeks dramatische scores RTL 5

Het einde van de tunnel is nog niet in zicht voor RTL 5. De in moeilijkheden verkerende zender zet haar reeks van dramatisch slechte scores door. Het station bleef vrijdagavond haken op een marktaandeel van 1,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is voor de zesde keer dit jaar dat RTL 5 onder de 2 procent marktaandeel zit. In de jaren voorafgaand aan dit tv-seizoen dook het station alleen onder die grens op avonden met grote EK- of WK-voetbalduels.

De laatste maanden scoort RTL 5 zo slecht, omdat de vooravond dramatisch bekeken wordt. In combinatie met tegenvallers op prime time leidt dat tot horrorcijfers. Op 4 februari noteerde de zender het historische lage marktaandeel van slechts 1,5 procent.

Ook vrijdag werd de vooravond wederom slecht bekeken. Flodder, Het Beste van Idols Worldwide en 16 en Zwanger kwamen maar net boven de 100.000 kijkers uit, terwijl Lust Liefde of Laten Lopen die grens niet eens wist aan te tikken. Daar keken 85.000 kijkers naar.

Op prime time flopte de sender genadeloos met de tv-première van de slecht aangeschreven komediefilm The 41-Year-Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It. De film, die van de gerenommeerde filmsite IMDB den 2,8 krijgt, trok slechts 137.000 kijkers.

RTL 5 was vrijdagavond de negende zender van het land. Het verschil met de nummer acht, RTL 7, was groot. Dat station zat op 4,1 procent marktaandeel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen